Son yıllarda ülkede yaşanan olaylar ve Osmanlı Dönemini canlandıran dizilerin artmasıyla beraber tarihi kitaplara ilgi arttı. Birçok siyasinin Osmanlı Devleti’ni örnek vererek konuşmalar yapması tarih kitap satışlarını arttırdı. Televizyonlarda Osmanlı Dönemi’ni canlandıran dizilerle beraber kişilerde Osmanlı Dönemiyle ilgili yeni meraklar başladı. Meraklarını gidermek isteyen vatandaşlar kitapçılara yöneldi. Tarihi kitaplara başlayan bu ilgi Afyonkarahisar’daki kitapçıları sevindirdi. Kitapçılar yaşanan bu durumu şöyle yorumladı; ‘Tarihi kitaplar altın çağını yaşıyor.’ 

“Tarihe başlayan merak okuyucu sayısını arttırdı”

Son yıllarda Osmanlı dönemini anlatan kitaplara ve siyasi kitaplara ilginin arttığını ifade eden Kocatepe Kitapevi sorumlusu İsmail Yumuk; “Günümüzde artık Osmanlı Dönemi daha çok merak ediliyor. Osmanlı Devleti’nin nasıl yaşam tarzı olduğu, yönetim şekli ve padişahlar merak edilmeye başladı. Bu merak birazda siyasilerin konuşmalarından ve yayınlanan tarihi dizilerin yayınlanmasından kaynaklanıyor. Bu merak bizim içinde iyi oldu. Hem kitap satışlarını arttırdı hem de okuyucu sayısını arttırdı” diye konuştu. 

“Mart ayının son gününe kadar indirim devam edecek”

Vatandaşları okumaya teşvik amacıyla başlatmış oldukları kampanyanın devam ettiğini söyleyen Yumuk, okuma oranlarının gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Şubelerinde bulunan tüm kitapları 5 lira yaptıklarını ifade eden Yumuk, yapmış oldukları indiriminden tüm kitapseverlerin faydalanmasını istedi. Afyonkarahisar’ın ilçe ve köylerinde kampanyayı duyurmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yumuk, indirimli kitap satışlarının Mart ayının son gününe kadar devam edeceğini kaydetti.

“Okuyucu sayısını arttırmak istiyoruz”

Sadece roman ve öykülerde değil diğer ders kitaplarında çeşitli indirim ve kampanyalarının olduğunu kaydeden Yumuk, bu indirimlerin kitap sektörüne yeni hareketlilik kazandırdığını dile getirdi. Yumuk şöyle konuştu: “ Kitapevimizin abonesi gün geçtikçe çoğalıyor. Bu durumunda bizi sevindiriyor. Çünkü biz okuyan kişilerin artması için hizmet veriyoruz. 16 bin olan okuyucu sayımızı daha yükseğe çıkarmak için çeşitli kampanyalarımıza devam edeceğiz.” 

“Liseliler test kitapları alıyor”

Lise grubu öğrencilerin genellikle sınav kitaplarına ilgi gösterdiğini ifade eden Yumuk; “Lise grubu öğrenciler, genelde test kitaplarına ilgi gösteriyor. Üniversite öğrencileri de KPSS kitapları alıyor. Test kitaplarına romanlar satışı daha fazla. 20 yıldır bir üyelik sistemi oluşturduk. Bu sitem 20 yıldır devam ediyor. Parası olmayan kişiler burada 2 liraya kitap okuyabiliyorlar. Aslın da kitaplar pahalı değil. Yeter ki okumak istesin müşterilerimiz biz elimizden geldiğince uygun fiyatlara satmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.