Afyonkarahisar Ağaç İşleri Odası Olağan Genel Kurulu hafta sonunda Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Suat Diler ile Başkan Adayı Bülent Kahrıman’ın yeni dönemde başkanlık için yarıştıkları genel kurulda gergin anlar da yaşandı.  Genel kurulda divan başkanlığı için Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak’a yetki verildi.

“Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum”

Ağaç İşleri Odası’nın 4 yıllık yönetim ve denetim kurulu raporları ile bilançosunun ibrası yapıldı. Genel Kurula katılan Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’a genel kurula katılan esnaflara hitap etmesi için söz verildi. Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan; “Afyonkarahisar, Ankara’ya 260 Km uzaklıkta olmasına rağmen, kalben çok yakın bir konumdadır. Başta ESOB Başkanı Abdulkadir Konak Bey ile diğer oda başkanlarına çoğunluğuyla gönül bağımız vardır. Afyonkarahisar Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Konak Bey benim yanımda ki yeri farklıdır. Birkaç kez beraber yurt içi ve yurt dışı programlarında bir araya gelerek seyahat etme vaktimiz oldu.  Onun yanında olmamdan dolayı feyz aldım keyif aldım ve onunla o seyahatlerinde yanında olduğumdan dolayı mutlu oldum. Esnaf teşkilatı içerisinde de Abdülkadir Konak gibi başkanlarının çok olmasını istiyorum” dedi.

“Söylediğim sözlerim yanlış anlaşıldı özür dilerim”

Divan başkanlığı tarafından adaylara söz verilmesine geçildi. İlk olarak Başkan adayı Bülent Kahrıman kürsüye gelerek delegelere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına eski başkan Mehmet Küçükuygur’dan özür dileyerek başlayan Kahrıman; “Televizyon programında soruları yanıtlarken kırıcı sözler kullandığımın farkına vardım. Aslında bu sözlerim şu an oda yönetiminde bulunan isimlere hitaben yaptığım sözlerdi ancak isim ve tarih belirtmediğim için yanlış anlaşılmalara neden oldu. Bu nedenle de kırıldığını düşündüğüm Mehmet Küçükuygur başkanımdan sizlerin huzurunda özür diliyorum” dedi.

“İlk dönemimizde yürümeyi öğrendik”

Delegelere hitaben kısa bir konuşma yapan Ağaç İşleri Odası Başkanı Suat Diler; “Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf Odasının Olağan Genel Kurulu tüm esnaf arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 4 yıl boyunca yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bir insan doğar, emekler, yürür, koşar. Bizimde ilk yılımız olduğundan dolayı bazı hatlarımız kusurlarımız olmuştur. Yörük göçü yol aldıkça düzelir. Biz tekrardan yönetim olarak adayız. Takdir esnaf arkadaşlarımızdadır. Olağan genel kurula gelenlere herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Diler rakibine fark attı

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 267 üyenin kayıtlı olduğu oda seçimlerinde 181 üye oy kullandı. Oyların 2’si geçersiz sayıldı. Seçim sonucuna göre mevcut başkan Suat Diler 117 oy alırken diğer aday Bülent Kahrıman 62 oyda kaldı.  Mevcut başkan Suat Diler tekrar başkan seçildi.