Elazığ’da 14 şehit yakını ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Kentte bir otelde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasıyla devam eden törende, madalya verilecek şehit ve gazilerin özgeçmişleri sinevizyonda gösterildi.

Törende konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, bu toprakların kolay kazanılmadığını, bu uğurda şehitler verildiğini söyledi.

Bu günlerde hem sınır içinde hem de sınır dışında yoğun bir mücadele verildiğine dikkati çeken Kaldırım, "Devletimiz, milletimiz ve herkes topyekun bir sınav veriyor. Rabbim onları başarılı kılsın. Rabbimiz bir ayette, 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin.' diyor. Bu günler ülke ve insanlık olarak sınandığımız günler. Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve Sakarya'da olduğumuz gibi çetin günler. Bu çetin günlerin yegane temeli de birlik ve beraberliktir. Allah'ın ipine sımsıkı sarılacağız, vatanımıza, milletimize, değerlerimize sarılıp tek vücut olacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Kaldırım ve törene katılan protokol üyeleri tarafından şehit yakınları ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi.

Törene, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni