Hainler hak ettikleri cezayı alana kadar davayı kararlılıkla takip edeceklerini söyledi. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsünde, darbe girişimi sırasında hainlerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın üçüncü celsesine katıldı. 15 Temmuz gazileri ile şehitlerin ve gazilerin aileleriyle birlikte Sincan Cezaevi Kampüsüne giden Milletvekili Hatice Özkal, davayı da şehit ve gazi aileleriyle birlikte izledi. Zaman zaman gergin anlar yaşanan salonda FETÖ mensubu hainler güvenlik kamerası görüntülerine rağmen darbeye katıldıklarını kabul etmedi. Hain FETÖ sanıklarının pişkin ifadelerine şehit ve gazi aileleri yakınları tepki gösterirken, şehit ve gazi yakınlarına sakin olmalarını tavsiye eden Milletvekili Hatice Özkal, adalete güvendiklerini, hainlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına inandığını söyledi.

Duruşma öncesi ve sonrası şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Sincan Cezaevi Kampüsü girişinde duruşmaya katılanlar için oluşturduğu çadırda şehit ve gazi yakınlarıyla sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, 15 temmuz davalarının her zaman takipçisi olacaklarını anlattı. Adaletin tecelli edeceğine olan inancının tam olduğunu vurgulayan Milletvekili Özkal, “Şehit ve gazilerimizin kahramanlığı tarihe altın harflerle yazıldı. Kahramanlarımızın isimleri nasıl asla unutulmayacaksa; ülkemiz tarihinin en büyük ihanetini gerçekleştiren bu hain FETÖ mensubu teröristler de unutulmayacak. Elbette yargı adil ve bağımsız olmak durumundadır. Hakkında iddia bulunan herkes adilce hür mahkemeler tarafından yargılanacak. Suçsuzlar serbest kalacağı gibi suçlular da ortaya çıkacak. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve aziz vatandaşlarımıza saldıran FETÖcü teröristler; hak ettikleri cezaları almanın yanı sıra tarihe de ülkemizin en büyük ihanetini gerçekleştirmiş, vatan hainleri olarak geçecekler.” şeklinde konuştu.

Şehit ve gazi yakınlarının görüş ve düşüncelerini dinleyen Milletvekili Hatice Özkal, 15 Temmuz davalarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını aktardı. 15 Temmuz gazileri ile şehitlerinin emanetlerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Özkal şu ifadeleri kullandı, “Tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz; önce bizlere, sonra milletimize emanetler. Vatan, bayrak ve tüm kutsal değerlerimiz uğruna can ve kan veren, kahramanların aziz hatırasını yaşatmak bizlerin boynunun borcu. 15 Temmuz davalarını da bu açıdan değerlendiriyorum. Şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizin hem haklarını savunmak hem de manevi destek olmak için her zaman biz burada olmayı sürdüreceğiz. Bu süreçte siz değerli gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın bir istek ve talepleri olursa elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.”  

Dava için Sincan’a gidişte ve dönüşte Kahraman Kazan’da mola veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, AK Parti Kahraman Kazan teşkilatıyla bir araya geldiler. Teşkilat mensupları ve vatandaşlara davalara ilişkin izlenimlerini anlatan Milletvekili Özkal, FETÖ sanıklarının Türk Milletinin aklı ve hafızasıyla alay etmeye çalıştığını söyledi. Tüm delillere rağmen sanıkların saçma sapan ve komik bahanelerle suçlamaları reddettiğini ifade eden Milletvekili Özkal, “Hem Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki hem de 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayı takip ettik. Sivil İmamlar Anafartalar Koleji sahibi Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç’un savunmalarını dinledik. Hakan Çiçek kendisini Akıncı Üssü'ndeki eski Kurmay Albay Ahmet Özçetin'in çağırdığını söylüyor. Özçetin bu iddiayı reddediyor. Özçetin’in çocuğu Çiçek’in okulunda okuyor, Çiçek bunu bilmediğini anlatıyor. Nurettin Oruç, Kahraman Kazan’a belgesel çekmek için otobüslerle gittiğini iddia ediyor. Hakim kameramanla ve ekipmanla neden gitmediğini sorduğunda, ‘gitmişken gezmek istedim’ şeklinde cevaplıyor. Akılları sıra Türk Milletinin aklıyla, hafızasıyla ve bağımsız Türk Mahkemeleriyle dalga geçiyorlar. Yargılamanın düzenini bozmaya çalışıp, mahkemeler aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hak yerini bulacak” dedi.