Belediye sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için hizmetlerini sürdürüyor.

Belediye, gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalarına düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtıyor. Bu kapsamda glütensiz gıda paketleri dağıtımı projesinin ikincisi gerçekleştirildi. Ram Salonunda yapılan törene; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, daire müdürleri ve çölyaklı vatandaşlar katıldı.

ÇÖLYAK HASTALARINA BAŞKANIMIZ ZEYBEK’TEN MÜJDE

Törende Belediye Başkan Mehmet Zeybek çölyak hastalarına bir müjde verdi. Gıda paketlerinin düzenli periyotlar ile dağıtılacağını duyuran Başkan  Zeybek, belediyeye ait sosyal tesislerde de çölyak hastaları için özel menü oluşturulacağının sözünü verdi. Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği ürünler, Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce şehrimizde bulunan çölyak hastalarına ücretsiz olarak teslim edilecek. Hastaların adreslerine kadar götürülecek gıda paketlerinde tatlı ürünleri, makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar glüten içermeyen pek çok yiyecek bulunuyor.

HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek törende yaptığı konuşmada toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ürettiklerine dikkat çekerek, " Çölyak hastası kardeşlerimizin yanlarında olmak, onlara yardımcı olmak için bu projeyi hayata geçirdik, gıda kolilerimizi sizlere ulaştırıyoruz. Yalnız değilsiniz sizin yanınızdayız. Her daimde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Buradan söz veriyorum, belediyemizin sosyal tesislerinde çölyak hastalarımıza özel bir menü oluşturup hizmete sunacağız. Ne ihtiyacınız olursa belediye olarak hizmetkârınız.” diye konuştu. Törene katılan vatandaşlar çölyak hastalarına verdiği destek için Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Hastalar, glutensiz gıdalara ulaşımın güç ve ürünlerin de çok pahalı olduğunu ifade ederek, belediyenin yaptığı bu yardımın çok önemli ve hayati olduğunu söyledi.