Tüm kesimlerin dertlerini dinliyoruz

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türk lirasının kontrolden çıkmış bir değer kaybettiğini söyledi. Öztrak konuşmasına şöyle devam etti:  “Türk lirasının seyrine baktığımız zaman Türk lirası gerçekten artık belli bir kontrolden çıkmış vaziyette gidiyor. Siz özellikle iş insanlarından şunu çok fazla duyuyorum. Fiyat vermekte zorlanıyorsunuz. Evet, Türk lirasının hızlı değer kaybetmesi başlangıçta rekabet gücünü arttırır ama rekabet gücünü bu şekilde arttırmak izlenebilecek en yanlış politikadır. Bir yandan rekabet gücünün arttırırken bir yandan da dar gelirlerin sırtına yüklenirsiniz. Ülkede bir geriye doğru baktığınızda sosyal sıkıntılara neden olabilecek bir takım gelişmelere sebep olabilir ama onunda ötesinde bu şekilde rekabet gücü kazandırma noktasında işi abarttığınız andan itibaren ülkede bir kur krizi yaratabilirsiniz, döviz krizi yaratabilirsiniz. O döviz krizi de döner mali krize neden olabilir. O mali kriz de bugün iyi durumda dediğimiz sanayicimizi vurur. Üretim tamamen durdurur.”

MERKEZ BANKASI EKONOMİ HEDEFİNİ SEÇİLMİŞLERLE BİRLİKTE VERİYOR

Türkiye’de ekonomi yönetiminde ciddi hataların yapıldığının altını çizen Öztrak: “Türk lirası bugün sahipsiz. Peki neden sahipsiz? Açık söyleyeyim ekonomi yönetiminde ciddi hatalar yapılıyor. Birinci hata Merkez Bankası. Merkez Bankası bugün Türkiye’de araç bağımsızlığına sahip değil. Bağımsız Merkez Bankası derken seçilmiş iradesinden bağımsız bir Merkez Bankası’ndan bahsetmiyoruz. Merkez Bankası ekonomi hedefini seçilmişlerle birlikte veriyor. Ama ekonomiyle ilgili enflasyon hedefi belirlendiği andan itibaren Merkez Bankası elindeki tüm araçları o enflasyonun gerçekleştirmek için kullanmakta serbesttir. Bağımsızlığından biz bunu anlıyoruz” dedi.

FAİZLER SUNU OLARAK DÜŞÜRÜLÜYOR

Faiz oranlarının baskıyla suni olarak düşürüldüğünü aktaran Öztrak: “Düşük faizi biz de tercih ediyoruz. Faiz düşük olacak ki yatırımcı ileriye görebilsin, yatırım yapabilsin. Ama suni olarak ben faizi düşürüyorum bir geçekliğe dayanmadan. Arkasına bir program koyarsınız o programla beraber faizi düşürmeye başlarsınız bu olur. Olması gerekende budur zaten. Rekabet gücünü arttıracak bir takım vergi tedbirlerini alırsınız, üreticiyi rahatlatacak bir takım tedbirleri alırsınız zaten o zaman enflasyonda düşer, faizde düşer” diye konuştu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da, CHP olarak yurdun dört bir tarafından yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ediner’den, Kars’a tüm illerimizde yoğun bir şekilde bütün kitlelerle buluşuyoruz. Her kesimin sıkıntılarını dinliyoruz. Çözüm önerilerini dinliyoruz. Bizim çözüm önerilerimizi ilgili kesimlerle paylaşıyoruz. Partimizin iktidarlığına adım adım ilerliyoruz. Bugün Afyonkarahisar’da ekonomi masamı iş insanlarıyla, esnaflar sıkıntı yaşayan herkesle sektörel sıkıntıları konuşmak, çözüm önerilerini paylaşmak için Afyonkarahisar’ımızdalar. Katkıları bizler için çok önemli. Bundan sonra her kesimin sıkıntılarını dün olduğu gibi bugünde yerinde tespit edip çözüm için mücadele ediyoruz.” Toplantıda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz de bir konuşma yaptı.