Büyükkalecik düğün salonunda düzenlenen yılsonu sergisinin açılışına Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, Giyim ve Mefruşat Eğitmeni Nazike Gökay, kursiyerle ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, giyim ve mefruşat kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergisini çok beğendiğini ifade etti.

Çıngırak, Belediye ve Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen giyim ve mefruşat kursunun yılsonu sergisi hakkında Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimiz yaklaşık 10 gün açık kalacak. Kursa katılan hanımlarımız gerçekten muhteşem eserler ortaya çıkarmış durumda. Sergideki eserlerin hepsi birbirinden güzel. Bu tür el sanatları kurslarına belediye olarak destek vermekten büyük onur duyduk. Bugüne kadar bizim üstümüze ne düşüyorsa yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yine beldemize açılan kurslardan dolayı Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz.”

“El işçiliğini hep beraber planladık”

Kurs Eğitmeni Nazike Gökay da Büyükkalecik’te giyim ve mefruşat kursuna 15 kursiyerin katıldığını söyledi.

Kursun yaklaşık 8 aydır devam ettiğini aktaran Gökay, kursiyerlerin çok güzel eserler ortaya çıkardığını belirterek, şöyle konuştu: “Biz derslerimizde teorik uygulamadan çok pratik el işçiliğine önem verdik. Kesinlikle yeni ve sıfırdan malzeme almadan çalışmalarımızı yaptık. Genelde evlerimizde var olan malzemeleri kullandık. Kursiyerlerimizle önceden yaptığımız planlamalarda neyi, nerede, nasıl kullanacağımıza karar vererek eserlerimizi ürettik. Ben çok güzel ürünler ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Sergimiz bir hafta boyunca açık kalacak.”

“Kursiyerlerimiz ev eşyası noktasında her şeyi yapabilir”

Kursiyerlerden çok güzel geri dönüşler aldığını dile getiren Gökay,  sergide Afyonkarahisar’ın yöresel nakışlarına ağırlık verildiğini ifade etti.

Gökay, eskiden babaannelerimizin, anneannelerimizin yaptığı el nakışlarını yeni modellerle tekrar gün yüzüne çıkardıklarına dikkat çekerek, “Kursiyerlerimiz, ev tekstili olarak geçen pike takımları, masa örtüleri, mutfak takımları, bebek eşyaları ve çeyizler başta olmak üzere ev eşyası noktasında her şeyi yapabiliyor. Yine arkadaşlarımız kendilerine pek çok giyim eşyası yaptı.  Etekler, bluzlar, ceketler ve eşarplar kendilerine diktiler.” dedi.

Gökay, kursiyerlerin kendini çok yönlü geliştirdiğine değinerek, bazılarının çevrelerinden sipariş alarak, aile bütçelerine ek katkı yaptığını kaydetti.

“Kendi çeyizlerimi tamamladım”

Kursiyerlerden Şeyma Karetepe de giyim ve mefruşat kursundan çok şey öğrendiğini belirtti.

‘Terzinin yapabileceği her şeyi yaparım’ diyen Karatepe, “Derslerimiz çok eğlenceli geçtiği için severek ve isteyerek her zaman katıldık. Hocamız bizlere çok şeyler öğretti. Kendimi bir terzi gibi hissediyorum. Meslek erbabı olduğumuzu düşünüyorum. Ben ev eşyası ve giyim eşyası noktasında her şeyi dikebilirim. Ayrıca genç kız olduğum için kendi çeyiz eşyalarımın büyük kısmını da tamamladım.” dedi

Kursiyerlerden Hanife Şener de giyim ve mefruşat kursuna severek ve isteyerek katıldığını vurgulayarak, teorik anlamda çok şey öğrendiğinin altını çizdi.