Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa hazırlamış olduğu Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Grand Derya Düğün Salonu'nda bir program düzenlendi. 

Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra eşi Selma Yıldırım, Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  İl Müdürleri, Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, sivil toplum örgütü temsilcileri, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.

Vali Yıldırım; ‘Otistik çocuklarımızın eğitim gördükleri alanların daha iyi hale getirilmesi gerektiğinin farkındayız. Bunun için ciddi gayretler sarf ediyoruz ve bu doğrultuda İnşallah onların eğitim alanlarını çok daha iyi hale getireceğiz. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarla hem psikologlarımızla ailelerimize sosyal destek vermeye gayret edeceğiz, hem de çocuklarımıza aynı desteği sağlayacağız. İnşallah bunları yerine getirdiğimiz zaman bizler görevimizi az da olsa yapmış olacağız. Şunu ifade etmek isterim ki ne kadar ne yapsak ta yapalım sizin duygularınızı, yaşadıklarınızı tamamıyla yaşayamayız. Sizler inşallah cennetliksiniz. Evlatlarınızla ilgilendiğiniz için cennette köşkler yapıyorsunuz. Rabbim tüm engellilerimizi bizlere emanet etmiştir. Bizler onlara en iyi şekilde hizmet etmek zorundayız. Başta anne, baba ve yakınları olarak hepimizin engelli çocuklarımıza sahip çıkmamız ve onlara daha iyi ortamlar hazırlamamız gerekmektedir. Bu bir sorumluluktur. Biz bunu ne kadar iyi yaparsak çocuklarımızın da hayatı o kadar kolaylaşacak. Onların en yakınlarının da hayatları daha güzel olacak.” dedi. 

Program boyunca otizmli çocuklarımızla yakından ilgilenen ve sevgisini paylaşan Yıldırım, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Program Masal Dünyasında yapılan etkinliklerle son buldu.