“Politikamızı hep yapıcı, vatanımızın, milletimizin ve şehrimizin menfaatine olan konularda düşüncelerimizi paylaşırız, yanlışları eleştiririz ki memleketin hayrına hizmetlere dönüşmesinin sağlanmasına katkı sağlarız” dedi.

Haftalık basın toplantıları düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanlığı’nın bu haftaki toplantısı parti binasında gerçekleştirildi.

MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ile İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un da hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin üçüncüsünü düzenlediği Etkin Belediye yarışmasında Sosyal ve Ekonomik Proje dalında Belediye Başkanımız Şaban Çabuk öncülüğünde İhsaniye Belediyesi 3’üncülük ödülü kazandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Elde edilen bu derece iktidar partisinden olmayan belediyelere hizmet ve yatırımların gelmeyeceği, belediyenin çalışamayacağı yönündeki söylemlerin safsatadan ibaret olduğunu gösteriyor. Siz aklı başında bir belediye başkanı iseniz, iktidarda veya muhalefette yaptığınız projeler kabul görür. Dolayısı ile belediye de hizmet üretir. Ben elde ettiği başarıdan dolayı İhsaniye Belediye Başkanımız Şaban Çabuk ile gurur duyuyorum” dedi.

“Afyonkarahisar’da, İhsaniye’de büyüyecek”

Proje yarışması ile ilgili bilgiler veren İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk ise; “Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin üçüncüsünü düzenlediği Etkin Belediye yarışmasında Sosyal ve Ekonomik Proje dalında Çaltepe Sosyal Tesisleri ile üçüncülük ödülüne layık görüldük. Geçtiğimiz hafta da düzenlenen törenle ödülümüzü aldık. Elde ettiğimiz başarıyı da projede emeği olan belediye çalışanı arkadaşlarımızla paylaşacağız. İhsaniye Belediyesi olarak yeni projeler üzerinde çalışıyor ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda çözümler üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlenen basın toplantısı vesilesi ile elde ettiğimiz proje dalındaki başarımızı da kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bizim için mutluluk verici bir olay. Çaltepe Sosyal Tesisleri proje yarışması vesilesi ile tüm belediyelere anlatılmış ve tanıtılmış oldu. Basın yayın araçları vasıtası ile de gelecek nesillere aktarılan bir hatıra olacaktır. İhsaniye kabuğunu kırdı ve her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor. Bizler İhsaniye’nin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Afyonkarahisar büyüyecek ancak İhsaniye’de büyüyecek. Bu vesile ile ödüllü bir tesis olan Çaltepe Sosyal Tesisleri’ne halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

“İslam ülkeleri yaptırımlar uygulamalı”

Ülke gündemine ilişkin açıklamayı ise Basından sorumlu MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan yaptı. 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Kocacan; “Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa’da Müslümanların İsrail ordusu tarafından ibadet etme özgürlüğüne ve hatta yaşam özgürlüğüne müdahalede bulunulmasını asla kabul edemeyiz. Tüm İslam ülkelerinin de bu adaletsiz ve haksız tavırlar sergileyen İsrail’in şımarık durumuna sessiz kalmaları da bir o kadar kabul edilemez bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İslam Ülkeleri Birliği’ne başkanlığı sırasında bu durumu ve terörizme dikkat çekerek kınaması bizim Türkler olarak bu alaya karşı hangi tarafta olduğumuzun hem kanıtı hem de haksızlığı korkusuzca dile getirişimizdir. ABD söz konusu Müslüman ülkeleri olunca her türlü işlerinde hukuk, adalet ve özgürlük derken İsrail devletinin kendince özgür bir şekilde başkalarının mal ve varlıkları üzerinde hak iddia edip insan katli ve talana devam etmesine hiç ses çıkarmamaktadır. Bu nedenle tüm İslam ülkeleri olarak bizlerin kutsalı olan mekanların işgal altında bulunması acı verici bir durumdur. Bununla ilgili tüm İslam ülkeleri, İsrail ile olan ekonomik, siyasi ve devletlerarası anlaşmalarını yeniden gözden geçirmeli ve gerekli yaptırımları uygulamalıdır” dedi.

“Başkan çoban’a duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz”

Basın toplantısının son bölümünde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a da teşekkür eden MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında Maliye Kavşağı’na yapılan Battı-Çıktı projesi nedeniyle yaşanacak aksaklıklara ilişkin düşünce ve önerilerimizi paylaşmıştık. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’da bu konuda bir açıklama yaparak projenin Aralık ayı içerisinde bitecek olmasına karşılık Ekim ayı sonunda bitirileceğini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Yaşanan sıkıntıların daha kısa sürede ortadan kalkması adına duyarlılık gösteren Başkan Çoban, önermiş olduğumuz farklı noktalara olası yangınlara müdahalede kolaylık sağlanması amacıyla itfaiye araçları konuşlandırılması talebimize de olumlu yanıt vermiş ve çeşitli noktalarda itfaiye araçları konuşlandırmıştır. Bizleri dikkate alarak gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz hizmetlerimizi aldığımız oy ve milletvekili sayısı ile değerlendirmeyiz”

Yeni seçim kanununa göre TBMM milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasının ardından Afyonkarahisar’dan 6 milletvekilinin meclise gitmesinin yolunun açıldığına yönelik bir soruya da yanıt veren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Temsilde adaletin sağlanması adına 600 milletvekilinin mecliste görev yapmasının olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum. Afyonkarahisar’da bu düzenleme ile milletvekili sayısını 6’ya çıkartmış olacak. Siyasi anlayışımıza göre yapılacak olan seçimde biz 6 milletvekilinin tamamına talibiz ancak verecekleri oylarla milletvekili dağılımını belirleyecek olan vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızın bize vereceği ne kadar olur onu da günü geldiğinde değerlendiririz. Biz oy verse de vermese de milletimize hizmet ettik etmeye de devam edeceğiz. Hizmetlerimizi de oy ile veya milletvekili sayısı ile de değerlendirmeyiz. 35 tane milletvekili ile 400 milletvekilinin yapacağı faaliyeti yapıyoruz. MHP sadece milletvekili sayısından ibaret ya da aldığı oylardan ibaret bir siyasi parti değildir. MHP tüm Türk Dünyası’nı kapsayan bir siyasi partidir biz de bu partinin özgül ağırlığı ile beraber Afyonkarahisar’da en fazla milletvekili kaç çıkarabileceksek onun çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.