Geçtiğimiz yıl normal sezonu sekizinci sırada tamamlayan ve play-off ilk turunda şu anda Spor Toto Basketbol Liginde mücadele eden Tofaş ile eşleşen Mavi Mor’lu ekibimiz üç müsabakada da yenilerek yoluna devam etmek durumunda kalmıştı. Bu sezon daha farklı ve geniş kadrosu ile yer alan Belediyespor’un ilk hedefi play Oflara kalmak ve ondan sonra Beko basketbol Ligine yükselmek. Devler geçtiğimiz hafta Sakarya ile deplasmanda karşılaşmış ve maçtan sahadan yenik ayrılmıştı. 

Kümede kalmak istiyorlar

Tarihinde ilk defa voleybolun en üst seviyesine çıkan voleybol takımımızda da büyük değişikliğe gidildi. Basketbol şubesi ile tamamen ayrılan voleybol’ da Kulüp Başkanlığını Abdullah Aydoğan yürütüyor. Geçtiğimiz sezon yer aldığı 2.Lig’de final müsabakalarına kalan temsilcimiz Antrenör Tamer Çamlıbel nezaretinde rakiplerini dize getirerek Efeler Ligine yükselmesini bildi. Başkan Aydoğan nezaretinde Çamlıbel ile yolları ayıran yönetim, Sırp Antrenör Sinisa Reljic ile anlaştı ve dünya çapında isim yapmış oyuncuları kadrosuna katarak adından epeyce söz ettirmişti. Wilner Rivas, Ropret gibi isimleri Afyon’a kazandıran Mor Beyazlı yönetim, kadrosuna kattığı bir diğer Venezüellalı oyuncu Kervin Pinerua’nın ani bir şekilde hayatını kaybetmesi ile büyük şok yaşadı. 25 Yaşındaki oyuncunun ölümü takımı derinden sarsarken, spor dünyasında da derin üzüntüye sebep oldu. Başarılı oyuncunun ölümünün ardından temsilcimiz çıktığı lig müsabakalarında bir hayli şansızlıklar yaşadı. Filede zor günler geçiren Afyon Belediye Yüntaşspor, en son evinde oynadıkları İnegöl Belediyespor’u 3-2 yenmesini bilmişti. 

İnegöl’ü devirdik!

Efeler Ligi’nde ligi 6.sırada bitirmeyi garantileyen İnegöl Belediyespor ile karşılaşan , Afyon Belediyesi Yüntaş’ rakibini  3-2 mağlup etti.

Afyon’da oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başladı. 25-16 ilk seri kazanan Afyon Belediyesi Yüntaş karşısında İnegöl Belediyespor 2.seti ve 3.seti 20-25 kazanarak; skoru 1-2’ye getirdi. Kıran kırana geçen 4.seti 27-25 temsilcimiz Afyon  kazanınca karşılaşma tie-break’e gitti. 15-8’lik skorla 5.seti kazanan Afyon Belediyesi Yüntaş, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılmış oldu. Temsilcimiz son maçını  deplasmanda ligde iyi yerlerde olan Ziraat Bankasına karşı oynayacak.