Seminere Afyonkarahisar Bölgesinde görev yapan hakem ve gözlemciler katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen zorunlu hakem semineri Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı. Seminere Afyonkarahisar Bölgesinde görev yapan hakem ve gözlemciler katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez hakem Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda 2017-2018 sezonu öncesinde tüm illerde bulunan Basketbol hakemleri zorunlu seminerden geçiriliyor. Afyonkarahisar’da bulunan hakem ve gözlemciler Gazi Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerde bir araya geldiler. Seminerin açış konuşmasını yapan Basketbol il temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Hepinizin bildiği gibi Basketbol Federasyonunda yapılan seçim sonrasında bizde Afyonkarahisar Basketbol il temsilciliği görevine atandım. Bende ilk iş olarak hakem komitesini oluşturdum. 2017-2018 sezonu öncesinde federasyonumuz tarafından düzenlenen zorunlu hakem seminerimiz Bölge eğitmenimiz Özlem Yalman tarafından verilecektir.  Seminerin hakemlerimize, hakem komitesi üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Oyun kuralları anlatıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Basketbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen seminerde değişen oyun kuralları anlatıldı. Bölge Eğitmeni Özlem Yalman Gazi Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda, tüm hakemlerin, gözlemcilerin, katılımı ile gerçekleşen toplantıda Yeni Basketbol Oyun Kuralları ile ilgili geniş kapsamlı bir eğitim verdi. Yaklaşık iki saat süren seminere 30’nun üzerinde hakem katılırken, il hakem kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Hedefinizi yüksek tutun

Seminerde hakemlere seslenen Bölge Eğitmeni Özlem Yalman, “  Özellikle genç arkadaşlara sesleniyorum. Hakem olmak istiyorsanız kafanıza takılan bir konu için sizden tecrübeli olan hakemleri gece gündüz- 24 saat arayın. . Seminerin sonunda Basketbol Bölge Eğitmeni Özlem Yalman hakem ve gözlemcilerden beklentilerini dile getirdi.