Büyük Taarruzun 100. Yılı dolayısıyla Afyonkarahisar’da TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ‘İnsansız Hava araçları’ yarışması ile ‘Gençlik Oyunları’ festivalinin açılış serominisi gerçekleştirildi.

Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılış serominisine Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, daire müdürleri, STK temsilcileri, yarışmalara katılacak liseli öğrenciler ve vatandaşlılar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da Büyük Taarruzun 100. Yılında 100 etkinlik hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “TEKNOFEST’i planımızda bu etkinliklerin içerisinde yer aldı. Sayın bakan yardımcımız ve valimizin öncülüğünde ‘İnsan Hava Araçları’ yarışmasının açılışını yapıyoruz. Gençlerimizin bugüne kadar yanında olduk bundan sonrada yanında olacağız. Her daim yanlarındayız. Sizlerden ümitliyiz, ülkenin geleceğisiniz. Ülkenin geleceği için atmış olduğunu her türlü adımda belediye olarak her daim yanındayız.”

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tıpkı Büyük Taarruz ’da olduğu gibi bugünde tam bağımsızlık iddiası doğrultusunda milli teknoloji hamlesini gerçekleştirdiğini söyledi. Milli teknoloji hamlesi Türkiye’nin kritik teknolojilerde tam bağımsız olduğu Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını kendi kabiliyetleriyle, yetkinlikleriyle giderebildiği ve aynı zamanda dostlarına, kardeşlerine el uzatabildiği bir kuvvete erişme yolculuğu olduğunu kaydeden Kacır, “Milli teknoloji hamlesi yüksek teknolojinin sadece müşterisi, sadece tüketicisi olan bir Türkiye değil yüksek teknolojiyi rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen ve alanında dünyanın en iyisi ürünleri geliştirebilen bir Türkiye olmanın adı. Biliyoruz ki; milli teknoloji hamlesi sadece savunma sanayindeki başarılarla değil inşallah sanayinin, teknolojinin diğer alanlarında da Türkiye’nin yüksek teknoloji geliştirme, üretme ve rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilmesiyle mümkün olacak” dedi.

61 ŞEHRİNDEN GENÇ BUGÜN BURADA BİZİMLE BİRLİKTE

Türkiye’de adeta bir toplumsal seferberlik adeta bir dip dalga oluşturmak bu yolculuğa binlerce, on binlerce, yüzbinlerce genci dahil edebilmek ve onların yol arkadaşıyla Türkiye’yi, Cumhuriyetin 100. Yılına ve çok daha ötesine hep birlikte taşıyabilmek adına olduğunu belirten Kacır, şöyle konuştu: “İşte bu TEKNOFEST’leri Türkiye’nin dört bir tarafında kurduğumuz Deney Yap Teknoloji atölyelerini TÜBİTAK tarafından yürüttüğümüz bili toplum çalışmalarını bütün gayretlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz. Türkiye’nin 61 şehrinden genç bugün burada bizimle birlikte.”

TEK NEFES OLACAĞIZ

Ardından konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Başlangıçta bize sorulduğunda TEKNOFEST için Afyonkarahisar ne diyor diye. Ben demiştim ki, TEKNOFEST, tek nefes. Tek nefes olacağız. Afyonkarahisar’da, Samsun’da, Adana’da, Diyarbakır’da, tek devlet, tek millet, tek bayrağın sahibi olacağız. Biz umutla siz gençlerimize güveniyoruz ve geleceğimizi siz de görüyoruz. Bu muhteşem programı hazırlayan değerli Sanayi Bakanlığımızın, kıymetli bakan yardımcılarımızın ve burada ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Valiliğimiz, belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

BU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURURDUR

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise şunlar söyledi: “Büyük Taarruzun 100. Yılı coşkusunu kutluyoruz. Kutlamalarımız başladı. Bence TEKNOFEST’in bu topraklardan bu coğrafyadan yetişen, gelişen, büyüyen bu gençlerimizin neler yapabildiğini bütün dünyaya göstermesini adına ben katkı verenlere şahsınız adına sayın bakanım çok teşekkür ediyorum. Bizler için en önemli şey aslında özgüven. Sayın bakanımızla biraz önce bunu konuştuk. Yıllar önce bizim için hayal olan bir takım şeylerin gerçekleşebilir olduğunu görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır.”

PROTOKOL STANTLARI GEZDİ

Konuşmaların ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ise tek tek stantları gezerek uçak ve droneler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra padog alanına geçen protokol üyeleri deneme uçuşlarını izleyerek bilgiler aldı. >>MEVLÜT TINAS - İZZETIŞIK