Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Tip-1 Diyabet Hastası Çocukların Glikoz Ölçüm Cihazı Dağıtımı törenine katıldı. Törende 100 aileye 4’er adet glikoz ölçüm cihazı dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bakanlık olarak çalışmalarımızda, temel amacımız, tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu anlamda bugün sosyal yardımlarımızla Tüm vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Aldığımız taleplere göre belirlediğimiz sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla 7/24 vatandaşlarımıza cevap veriyoruz. Afyonkarahisar’daki 18 vakıflarımızla siz kıymetli hemşehrilerimizin her daim yanındayız. Sosyal devlet anlayışıyla toplumun her kesimini kucaklıyor, herkese bir yardım eli uzatıyoruz.

Hepimizin bildiği gibi diyabet çocuklarımızın ve ailelerinin yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir hastalıktır. Bu hastalık bütün bir hayatı yeniden organize etmeyi gerektiren bir durumdur. Sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıkan Tip 1 diyabet karşısında çocuklarımıza ve ailelerimize destek olmak için çalışmalar yürütüyoruz.Bu kapsamda, Tip 1 Diyabet tanısı almış sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin çocukları için glikoz ölçüm cihazı veriyoruz. Böylece, Afyonkarahisar’da 74 ailemize bu desteği sağlıyoruz. Bunun yanı sıra bugün Valiliğimiz, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle 100 ailemize glikoz ölçüm cihazı sağlayacağız. Kimi zaman yetişkinler için bile çok zor olan bu durumun, çocuklarımız söz konusu olduğunda daha da zorlaşabildiğini biliyoruz. Anlık takip edilmesi gereken glikoz dengesi çocuklarımızın sosyal hayatını da epey kısıtlıyor. Okulda, sokakta, parkta oyun oynarken ya da dersteyken çocuklarımızın bu takibi yapma zorunluğu sıkıntılı bir duruma dönüşebiliyor. Bu noktada yenilikçi çözümleri, geliştirilen yeni yöntemleri çok önemli ve kıymetli buluyoruz.

39.’ncu KYK iller arası Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi 39.’ncu KYK iller arası Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi

Çocuklarımızın canı hepimiz için çok kıymetli. Onların hayatlarını güzelleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Onların her türlü zorluğun üstesinden gelmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Bu anlamda aileler bu hastalığın sürekli takibini yaparken çocuklarının da canı yanmasın istiyor. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, glikoz ölçümü için çocukların parmaklarının her gün defalarca delinmesi, onlarda fiziksel ve psikolojik birtakım zorluklara neden olabiliyor. Bugün sizlere sağlayacağımız cihazla sadece kola takılan bir aparat aracılığıyla kolaylıkla glikoz ölçümü yapabileceksiniz. Gün içinde vücuttaki şeker miktarını anlık ölçen bu cihazla sonuçlar, ücretsiz bir uygulamayla akıllı telefonlardan da takip edilebilecek. Aileler bu sayede çocuklarının sağlık durumunu doktorlarıyla da paylaşabilecekler."