Hatta şehitler veriyoruz. Piknik için ateş yakanlar, işleri bittikten sonra muhakkak onu söndürsünler.” dedi
Orman ve Su İşleri Bakanı memleketi Şuhut’ta 35 hafızın mezuniyet törenine katıldı. Program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, ormanlık alanlarda piknik yapan vatandaşların dikkatli olmalarını isteyerek, şöyle konuştu:

“Yaz aylarında ormanlık alanlar yanınca söndürmek çok zor oluyor. Çok zahmetli. Hatta bu yangınlarda şehitler veriyoruz. Bu yüzden bütün vatandaşlarımız pikniklerini yapsınlar. Eğer ateş yakıyorlarsa, muhakkak o ateşi işi bittikten sonra söndürsün. Bazı ormanlık alanlarımızda ateş yakılmasın diye yasaklarda koyuyoruz. Onlara riayet etsinler. Yine piknik yaptığı alandaki kırdığı şişeleri ve çöpleri toparlasınlar. Ormanlarımızı tertemiz aldıkları gibi tertemiz bıraksınlar. Bunu rica ediyorum.”

Bakan Eroğlu, vatandaşların herhangi bir yangın çıktığını gördüklerinde ALO 177 ihbar hattını aramalarını belirterek, yangınlara ne kadar erken müdahale olursa, o kadar hızlı söndürülebileceğini söyledi. 

‘Anneler bizim başımızın tacıdır’ diyen Bakan Eroğlu, tüm annelerin anneler gününü kutladı. Esasen her gün anneler günü olduğuna dikkat çeken Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün annelerimizin anneler gününü tebrik ediyorum. Allah iki cihanda onları aziz eylesin. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde cennet annelerin ayakları altındadır demiştir. Dolayısıyla analar bizim başımızın tacıdır.” diye konuştu.