Düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu öğrencilerin karne sevincine de ortak oldu.

Afyonkarahisar’ın en eski okullarından olan Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı kapanış programı ve karne dağıtım törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da konuk oldu. Afyonkarahisar’da gerçekleştireceği programlar öncesinde öğrencilere sürpriz yaparak programa katılan Bakan Eroğlu’na Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZI DONANIMLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın ilk konuşmasını Cumhuriyet İlkokulu Müdiresi Sinem Özbudak yaptı. Okul Müdüresi Özbudak; “Geleceğin inşası ancak ufkunu sonsuz tutan insanla olur. Zamanın akışını kavrayan ve zamanı yöneten, geçmişin, geleceğin muhasebesini yapan, geleceğe imza atma iradesi bulunan insanla geleceğin inşası olur. Hepimizin temel vurgusu eğitim yani öğrenme ve öğretmedir. Yusuf Has Hacip’in yazdığı Kutadgu Bilig adlı eserinde ‘İki türlü insana insan derler; biri öğreten, biri öğrenen’ der. Böylece en önemli insanlık vasfının eğitim olduğu vurgulanır. Hz. Ali ise ‘Çocuklarınızı yaşayacakları çağa göre yetiştirin’ diyor. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi hem maddi hem manevi olarak donanımlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Vizyonumuzu yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin dünyaya yön veren liderler olacak şekilde belirlemeliyiz. Yaşamın her döneminde eğitim ve öğretime gereksinim vardır. Bizler her insanın bir değer olduğu inancı içinde öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ediyoruz. Umut ediyoruz ki çocuklarınız çok önemli eserler üreten bir birey, dünyaya yön veren bir lider olacak. Her biri ile gurur duyuyor ve emanetinizi donanımlı bir şekilde sizlere takdim ediyoruz” dedi.

“YOĞUN AMA BAŞARILI BİR YILI TAMAMLADIK”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’da düzenlenen törene iştiraklerinden dolayı Bakan Veysel Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. 19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının 9 Haziran 2017 tarihinde sona erdiğini ifade eden Yalçın; “133 bin 100 öğrencimiz 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılını bugün itibariyle tamamlamış oldular. Bu eğitim öğretim yılında 8 bin 274 öğretmenimizle eğitim öğretim hizmeti vererek dönemi kapatmış olduk. Yoğun ve başarılı bir öğretim yılı geçirdik. Ben bu vesile ile çalışmalarda emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm okul yöneticilerimize, katkı sunan velilerimize teşekkür ediyorum. Bir eğitim öğretim yılını tamamlayan sevgili öğrencilerimize de iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ DEVLET ADAMLARI BU OKULDAN YETİŞTİ”

Eğitim öğretim yılı kapanış programına katılan ve mezunu olduğu Cumhuriyet İlkokulu’nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise; “Mezunu olduğum Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen programa katılmaktan onur ve gurur duydum. En eski okullarımızdan bir tanesi olan Cumhuriyet İlkokulu bugüne kadar çok önemli isimlerin mezun olduğu bir okuldur. Eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, Eski Genel Kurmay Başkanımız İlker Başbuğ gibi önemli isimler de bu okuldan mezun oldular. Bugün burada karne heyecanı yaşayan çocuklarımızın da eğitimlerini tamamladıktan sonra içlerinden inanıyorum ki çok değerli ve önemli isimler çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği olan çocuklarımızın bu mutlu karne heyecanlarını onlarla birlikte paylaşıyorum. Tatil süreciyle ilgili olarak da çocuklarımıza tavsiyem kitap okumaktan ve öğrendiklerini tekrarlayarak pekiştirmekten vazgeçmemeleridir. Aldığınız bilgileri tekrarlayın ama yeni bilgilerle de güçlendirin” diye konuştu.

“SINIF BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYIMIZ 19,6”

Türkiye genelinde 15 milyon öğrencinin karne aldığını belirterek konuşmasına başlayan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım da; “Bugün karnesini büyük bir sevinçle alan öğrenciler bir üst sınıfa veya bir üst okula geçiş yapıyorlar. Tüm çocuklarımızın bahtı açık olsun, şu mübarek Ramazan gününde hepsine güzel günler diliyorum. Afyonkarahisar ile ilgili bazı bilgileri de paylaşmak gerekir ise okullaşma oranında çok şanslı bir şehir Afyonkarahisar. Sınıf başına düşen öğrenci sayımız 19,6 oranına sahip. Kalabalık olan birkaç okulumuz var ancak bakanımızın da destekleri ile 5 tane daha okul yaptığımızda bu okullardaki kalabalık da azalacak. Karne almak bütün öğrencilerin hakkı ve sevinçle bekledikleri en güzel günlerinden bir tanesi. Ancak karne almak okulun ve eğitimin bittiği anlamına gelmiyor. Beşikten mezara kadar öğrenmenin tavsiye edildiği bir inançtan, bir kültürden geliyoruz. Öyleyse bizlerde her ne kadar karne alsak ve tatile girsek de öğrenmekten, okumaktan geri kalmamalıyız. Tatilde de zamanı boşa harcamayın hem öğrendiklerinizi tekrarlayın hem de yeni şeyler öğrenin” dedi.

“SİZLER GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN OLUŞMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKSINIZ”

Eğitim öğretim yılı kapanış programının sürpriz konuğu olan Orman ve su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da bir konuşma yaptı. Karne heyecanı yaşayan öğrencilerle samimi bir iletişim sağlayan Bakan Eroğlu; “Bugün karnelerinizi alacak ve tatile çıkacaksınız. Yapacağınız tatilde sürekli oyunlar oynayıp gezmeyin öğrendiklerinizi de tekrar ederek yeni şeyler öğrenin. Bol Bol kitap okumayı ihmal etmeyin. Siz çocuklar Güçlü Türkiye’nin oluşmasında önemli rol oynayacak geleceğimizin teminatlarısınız. Sizler kendinize gelecek için hedefler koyun ve bu uğurda çalışmaya devam edin. Gelecekte Cumhurbaşkanı, bakan, bilim adamı olun. Benim bakanlığımı da alabilirsiniz sıkıntı yok. Koltuklar kimseye baki değil. Öğrenci velilerine de sesleniyorum, çocuklarınıza büyük hedefler gösterin ve o hedefe ulaşması için destek verin. Dünyada da bir yarış var gençlerine çocuklarına çok değer veren milletler her zaman kazanır. Bizim bu yarışta 2023, 2035 ve 2053 hedeflerimiz var. İnşallah istanbul’un fethinin 100’üncü yılını kutladığımızda sizler şanlı Türk Bayrağı’nı daha yükseklere taşıyacaksınız” diye konuştu. 

ÇOCUKLARA KARNELERİNİ PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere Okul Müdüresi Sinem Özbudak’a bir tablet ve bir dizüstü bilgisayar armağan etti. Bu sırada başlayan yağmur nedeniyle öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler iptal edilerek sınıflarda karne dağıtım törenine geçildi. Protokol üyeleri öğrencilere teker teker karnelerini dağıtarak tebrik etti.