Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı ile birlikte hazırlanan referandum çalışmaları kapsamında il merkezinde bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

“MEVCUT SİSTEMİN ZARARI MİLLETE VE ESNAFA YANSIYOR”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve parti üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uzun Çarşı esnafları ile Tuzpazarı Caddesi’nde faaliyet gösteren çarşı esnaflarından destek istedi. Kısa sohbetler ederek mevcut sistemde oluşan kavgaların ve anlaşmazlıkları ülke ekonomisini ve esnafı ciddi zararlarla karşı karşıya bıraktığını, örneklerinin de geçmişte yaşandığını hatırlattı. Bakan Eroğlu; “Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kavgalar nedeniyle ekonomide yaşanan kayıpları telafi etmek mümkün olmuyor. Her kavga sonunda piyasalarda alt üst oluyor ve bunun zararını esnafımız ve milletimiz görüyor. Türk Usulü Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile siyasi istikrarı bununla birlikte de ekonomik istikrarı sağlayacağız. Güçlü, hızlı kararlar alan ve hızlı büyüyen Türkiye ile dünyanın en güçlü devletlerinden biri haline geleceğiz” dedi.

BU KEZ ŞEHİR İSMİ KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİ

Ziyaretleri sırasında Afyonkarahisar’ın marka ürünlerinden olan Sucuk satışı yapan bir işletmede basın mensuplarına poz vererek ‘Afyonkarahisar sucuğu Türkiye ve dünyada bir marka haline geldi’ diyen Bakan Eroğlu, ‘Rakip olan şehri geçtik’ diyerek Kayseri’yi işaret etti. İsim kullanmadan yaptığı konuşma yıllar önce seçim çalışmaları sırasında yaptığı bir açıklama sonrasında Kayseri Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamalarla farklı bir noktaya taşınmıştı. Bakan Eroğlu benzer bir tartışma ortamı oluşmaması için şehir ismi kullanmamaya özen gösterdi. Uzun Çarşı ve Tuzpazarı Caddesi’nde esnafları ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu gören vatandaşlar da Bakan Eroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirebilmek için yarıştı. Bakan Eroğlu’da vatandaşları kırmayarak fotoğraf çektirmekten kaçınmadı”