Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran iki ayrı hastaya İstanbul, İzmir ve Ankara da dâhil olmak üzere ülkede çok nadir merkezde gerçekleştirilen ‘distal bypass’ ameliyatları başarıyla yapıldı. Ameliyatlar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarından Doç.Dr. İlker Alat’ın öncülüğünde, Op.Dr. Ahmet Turhan Kılıç ve Op.Dr.Ersin Çelik’in de katılımlarıyla etkin bir hemşire ve personel kadrosu sayesinde başarıyla gerçekleşti.

Bacaklarında ileri seviyede damar tıkanıklığı bulunan ve bu sebeple müdahale edilmezse bacaklarını kalça kemiklerinin biraz altından kaybedecek olan iki hastaya yapılan ameliyatla hastalar bacaklarının kesilmesinden kurtuldu. 

Ameliyat sonrası hastaları yerinde ziyaret eden Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Murat Çağlayan; “Tanık olduğumuz bu başarılar hem Devlet Hastanesi hem de Afyon ili adına büyük ve mutluluk verici gelişmelerdir. Gelişmiş modern cihaz ve ekipmanlarımızla ve nitelikli çalışanlarımızın özverili çabalarıyla daha nice başarılara şahit olmayı temenni ediyoruz’ dedi.