Devlet Memuru Mehmet Sağlam’ın senaryosunu yazdığı İlker Çavğa’nın da yönetmen koltuğunda oturduğu çekimlerinin büyük bir kısmının Afyonkarahisar’da yapıldığı Umut Avcıları Filmi 19 Ocak 2018 tarihinde vizyona giriyor. 

Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya Köyü’nde zengin olma umuduyla define arayan dört arkadaşın yaşadıkları maceraları anlatan Umut Avcıları komedi filminin çekimleri tamamlandı. Yine Anıtkayalı Devlet Memuru Mehmet Sağlam tarafından senaryosu hazırlanan film 19 Ocak 2018 tarihinde vizyona girecek. Türkiye genelinde büyük ilgi ile izlenmesi beklenen filmin dağıtımını MC Film üstlendi. Filmi Senaristi olan Mehmet Sağlam, küçüklükten beri hayalinin senaryo yazıp film çekmek olduğunu ifade etti. 6 ay süre gibi bir çalışma sonucunda senaryoyu hazır hale getirdiğini ifade eden Sağlam, senaryoda geçen olayların daha çok Afyon’da yaşandığı için filmin çekimlerini o yüzden Afyon’da çekme kararı aldıklarını aktardı. 2 ay sonra filmin vizyona gireceğini kaydeden Sağlam, şuanda filimin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.  

a1-184.jpg

“Profesyonel tiyatrocularla çalıştık”

İzlenme hedeflerinin en yükseklerde olduğunun altını çizen Sağlam şunları kaydetti: “Oyuncularımız arasında bilindik ünlü yüzler yok. Fakat oyuncularımızın hepsi profesyonel tiyatrocu çok yetenekli arkadaşlar. Uzun yıllardır tiyatro ile ilgilenen arkadaşlarla birlikte çektik. İlk projemiz olduğu için bir ünlüyle çalışma fırsatımız olmadı. Film dağıtımı için 3 ayrı firmayla görüştük. Filmi dağıtabilecekleri konusunda bize dönüş yaptılar. Filmi beğendiler. Bize en uygun teklifi MC dağıtım verdi. Biz de o yüzden MC dağıtımla anlaştık. Kendileri aracılığıyla 19 Ocak’ta uymuyoruz ki yüksek sayıyla giriş yapacağız.”

“Sektörde süreklilik düşünüyoruz”

Filme karşı beklenen ilgi olursa 2ncisini çekmeyi planladıklarını ifade eden Sağlam: “Bu filme beklenen yeterli ilgiyi bulabilirsek filmin ikincisini çekme düşüncemiz var. Eğer aksi bir durum olursa daha başka senaryolarımız mevcut. Sektöre bu şekilde bir giriş yaptık ve ilerlemeyi düşünüyoruz. Zaten Sağlam Film olarak bir sefere mahsus değil kendi ekipmanlarımızla sektöre süreklilik düşünüyoruz. İnşallah devamı gelecek” dedi.

İlgi duyduğu sektöre ilk filmiyle adım attı

Devlet memuru olduğu için film senaryosu yazma kararı aldığında çevresinden ilginç tepkilerin geldiğini kaydeden Sağlam: “ Bu benim uzun yıllardır ilgi duyduğum bir sektör. Sinema ve kameralara ilgi duyuyorum. Sadece film olarak değil teknik olarak bu işlere ilgim vardı. Uzun yıllardır da üzerine çalışma yaptığım bir konu. O yüzden bu ilgimi gerçeğe dökmek istedim ve buralara geldik. Şuana kadar 3 senaryo yazdım. Kendim çekmek adına yazdığım senaryoyu kurduğumuz ekiple birlikte çekimlerini yaptık. Şuanda sinemalarda yayınlanmak üzere hazır” diye konuştu.