Proje çerçevesinde, Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde öğrenciler ağırlandı. Farklı günlerde; Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu  Ana  Sınıfı  öğrencileri ve sınıf öğretmeni Yasemin Oral ile Hacı Hayriye Özsoy İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri ve  sınıf öğretmenleri Şennur Zat ve Aysun Dikengül'ün katıldığı etkinlikte, çocuklara su bilinci aşılandı.

Akdeğirmen Barajı'ndan gelen suyun, arıtılmasından şehrin kullanımına sunulduğu ana kadar tüm aşamaları yerinde gören öğrenciler, bu konuda görsel bilgi sahibi oldu. Öğrencilere ayrıca, proje kapsamında hazırlanan suyun yolculuğu ve su tasarrufu konulu animasyon filmi izletilerek, eğitimleri tamamladı.

Hem eğlendiler hem de öğrendiler

Eğitim sonunda öğrencilere suyun koruyucusu katılım belgeleri ile içinde eğitici kitapların bulunduğu hediye paketleri verildi. Küresel ısınma ve artan nüfus ile birlikte azalan su kaynaklarının korunmasına vurgu yapılan ziyarette, öğrencilere; suyun bilinçli ve akılcı biçimde kullanılması gerektiği ve evlerinde su tasarrufuna dikkat etmeleri yönünde telkinlerde bulunuldu.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin maskotu Afi ve yeni yol arkadaşı Susu da ziyaret boyunca öğrencileri eğlendirdi. Hem yeni bilgiler öğrenen hem de eğlenen öğrenciler, eğitim sonunda İçme Suyu Arıtma Tesisi personeline teşekkür etti.