TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Mor Beyaz’lı ekibimiz 30’uncu haftada  Yasin’in riske edilmediği mücadelede Amedspor’u konuk etti. İlk yarıda Ersel, ikinci yarıda Oltan’ın golleriyle rakibini ateş hattına atan Afjet, Sancaktepe kaybının ardından büyük bir moral elde etti.

Maçtan Dakikalar:

Maçın 13. Dakikasında Amed sportif kalecisinin Zülküf’ün hatasını Afjet Afyonspor’lu Ersel affetmedi.  Mor Beyazlı ekibin golcülerinden Ersel, Amedspor kalecisi Zülküf’ün yapmış olduğu hata sonucu topla buluştu. Ersel, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. (1-0)

Maçın 18 dakikasın korner kazanan ev sahibi ekipte topun başına Erdi geçti. Erdi’nin açtığı topta arka direkte topla buluşan Emre ceza sahası dışından sert bir vuruş gerçekleştirdi. Top az farkla auta çıktı.

Maçın 21. Dakikasın konuk ekip Amedspor atağında sol kanattan içeriye giren Mehmet topa sert bir şekilde vurdu. Afjet Afjespor kalecisi Bekir aynı güzellikte kurtardı.

Maçın 40 dakikasında kazanan sağ kanattan atağa çıkan defans oyuncusu Nazmi rakiplerini çalımladıktan sonra içeriye açtığı sert ortada karambol oluştu. Amedspor oyuncuları o karambolde topu uzaklaştırdı.

Maçın 44 dakikasında konuk ekip amedspor korner kazandı. Korneri kullanan Kırmızı-yeşilli ekipte ceza sahası dışında İbrahim topla buluştu. Topa güzel vuran İbrahim, Afyonspor kalecisi Bekir’i geçemedi.Müsabakanın ilk yarısı Afjet Afyonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

İkinci yarının henüz başında ani bir atak ile gelen Afjet Afyonspor’da Oltan topa vurdu az farkla aut’a çıktı

Maçın 52’inci dakikasında Bir kez daha gelişen Afjet atağında Erdi’nin ceza sahası dışından vuruşunu kaleci kornere çeldi.

Maçın 59’uncu dakikasında Afjet Afyonspor’un bir anlık top kaybını iyi değerlendiren Amed Spor’da topla buluşan Ercan Çapar, ceza sahası içerisinde topa vurdu ancak top az farkla yandan aut’a çıktı.

62’İnci dakikada Sol kanattan gelişen atakta topu sürükleyen Ersel, savunma arkasına sarkan Oltan’a deyim yerinde ise ince olacak bir şekilde bir pas verdi. Topu alan Oltan, kaleciyi bir kez daha avladı ve durum 2-0.

Maçın 64’üncü dakikasında bir kez daha yüklenen Afjet’te ceza sahası yakınında topla buluşan Türker, klas bir şekilde topa vurmasına karşın az farkla üstten aut’u nişanladı.

Maçın 68’inci dakikasında üçüncü gol için yüklenen Afyon’da Erdi’nin sağ kanattan ortasına ceza sahası içine koşu yapan Ersel yarım vola ile vurdu ancak top üstten aut’a çıktı.  Maçın 90’ıncı dakikasında Timuçin klas bir frikik kullandı ve top üstten aut’a çıktı. Kalan uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Mor beyazlılar Amedspor’u 2-0’lık sonuçla geçmesini bildi.