Biz de bunun sebeplerini kulüp başkanlarına ve yöneticilerine ve antrenörlerine sorduk. "Maddi sıkıntı çekiyoruz" diye dert yanan başkanlar, "Amatör spor kulüplerine destek çıkılmalı ve yardımlarda bulunulmalı. Çok zor şartlar altında bu kulüpleri yaşatıyoruz" diye konuştular.

Tınaztepe Belediyespor Kulüp yöneticisi Ali Ortatepe:

Sezonun durgun şekilde gitmesinin birinci nedeni ekonomik etkendir. Kulüplerde para yok. Futbolcular da bu işi sevmek bir yana para kazanmak için yapıyor. Futbolculuğu ekstra bir iş olarak da görüyorlar. Çalışmaktan sosyal aktivitelere zor vakit ayırabiliyorlar. Belediyeden yapılan destek yeterli gelmiyor. Bir oyuncu aktarımı 750 lira, transfer aktarımı 2 bin lira. Bir futbolcuya yapılan destek kadar para harcıyoruz. Yapılan destek küçük değil, ancak yeterli de değil.

Kumartaşspor Başkanı Hasan çavlan:

Amatör Süper Lig’de ilk sezonumuzu oynayacağız. Bunun için ilk hedefimiz ligde kalmak. Tabii ki ekonomimizi düşünerek takımı oluşturmaya çalışıyoruz. Her takımın olduğu gibi belediyelerden destek gelmeli diye düşünüyoruz. Bizde kendi bütçemiz dahilinde transfer yapmaya çalışıyoruz.

Kayıhan Başkanı Ömer Şahin

Kayıhan olarak tarihimizde ikinci defa Amatör Süper Lig'de oynayacağız. 2 sezon 2 lig birden yükselerek buraya kadar geldik. Geçtiğimiz sezonlarda da çok fazla transfer yapmamıştık. Ama Amatör Süper Lig için transfer yapmamız gerekiyor. Şu an sponsor görüşmelerimiz devam ediyor. Tabi sponsor bulamazsak kendi yağımızla kavrulacağız

Demirspor antrenörü Agah Bıyıkoğlu

Biz Demirspor olarak futbolcu yetiştirmeyi ön planda tutuyoruz. Tabii ki transferlerimiz olacak. Giden veya gelen oyuncularımız olacak, fakat bu sezon amatör futbolda transfer sezonu çok durgun geçiyor. Bunun sebepleri herkesin tahmin edebileceği gibi maddi sebepler. Kulüplerde maddi imkanlar çok fazla olmadığı gibi futbolcular da uçuk paralar isteyebiliyor. Biz Demirspor olarak yine her zaman olduğu gibi U19 takımımızın çoğunluğu olduğu bir kadro kuracağız ve yolumuza öyle devam edeceğiz.

Susuz Belediyespor antrenörü Ahmet Elbir:

Transfer sezonunun durgun geçmesinin sebebi ekonomik sıkıntılar. Futbolcular yüksek fiyatlar istiyor, haliyle biz de bu fiyatları karşılayamıyoruz. Şu an her kulüp gibi biz de bekliyoruz. Son ana kadar bekleyeceğiz. Futbolcuların fiyatları düşürmesini bekleyeceğiz. Futbolcuların yüksek fiyat istediği gibi bizlere bu şekilde destek çıksalar daha iyi bir yol çizebiliriz. Amatör kulüpler maddi sıkıntılarla boğuşuyor.

Dinarspor yöneticisi İrfan Yüksel :

Dinar olarak geçen sezon ligin sürpriz takımı olduk ve adımızdan söz ettirdik. Mütevazi bir kadromuz vardı. Bu sezon da takviyeler yapacağız. Fakat maddi sıkıntılardan dolayı bu transferleri gerçekleştiremiyoruz. Amatör kulüplere yardım yapacak kuruluşlardan destekleri yapmalarını bekliyoruz. Maddi sıkıntılardan dolayı çok zorluk yaşıyoruz.

Salar Belediyespor yöneticisi Nurettin baştürk:

Ramazan Bayramı araya girdiği için takımlar yeni sezon planlarını ileriye kaydırdılar. Biz de diğer takımlar gibi beklemedeyiz. 2016-2017 Futbol Sezonunda uygulanacak esaslar kitapçığını yayınlanmasını bekliyoruz. Planlarımı ve rotamızı ona göre hazırlayacağız.

Çağlayanspor antrenörü  Faik Selvi:

Transfer sezonunun durgun geçmesinin en etken sebeplerinden birisi maddi sıkıntılar. Amatör spor kulüplerine maddi destekler gelmeyince kulüpler de transfer görüşmeleri yapamıyor. Biz bu yıl beklemedeyiz. Transfer yapmadan da yolumuza devam edebiliriz. Görüşmelerimiz sürüyor, fakat en uygun zamanı bekliyoruz. .