Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptığı yazılı açıklamada, İşletmeciliğini Erkmen Belediyesinin yürüttüğü alanın Afyonkarahisar halkının yeni tanıdığı bir yer olduğunu belirtti.

Temel, piknik alanının daha önce ziyaret edenlerin anlatımıyla her geçen gün ziyaetçisinin arttığını belirterek, şunları kaydetti: “Piknik ve dinlenme alanına gelenler gölet kenarında ve ormanda doğa ile iç içe olacakları ve doğa yürüyüşleri yapabilecekleri, piknik yapacakları, balık tutacakları yani şehrin hemen yakınında doğayla kaynaşabilecekleri güzel bir dinlenme yeri olarak hizmet veriyor. Alanın Afyonkarahisar şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 8 km, Erkmen’e ise, sadece 1 km. Erkmen Günü Birlik Kullanım alanında kır lokantası, el sanatları satış yeri, gözlem kulesi, su deposu, halı saha, soyunma odaları, tuvaletler, idari bina, çocuk oyun grupları, 40 araçlık otopark, 1000 mt araç yaya yolu, ahşap giriş takı, 17 adet çeşme, 35 adet kamelya, 60 adet piknik masası, 60 adet kontrollü ateş yakma ünitesi bulunuyor.”

a2-276.jpg

Piknik alanına yapılan gözetleme kulesinden hem şehir hem de tabiatın tüm renkleri seyredilebildiğini aktaran Temel, “Ziyaretçilerine harika kestane ve çam ormanları manzarası sunuyor. Yeni bitirilen ve 2018 yılında işletmeye açılacak olan, şehir ve göl manzaralı Kır Lokantası ise halkımızın uğrak yeri olmaya aday. Alanda bulunan Halı sahada ise orman ile iç içe spor yapmanın keyfini yaşayabiliyorsunuz. Erkmen’deki insanların el emeklerini sergileyecekleri ve satacakları El sanatları Satış Yeri de alanın cazibesini artıracaktır.

Afyonkarahisar halkımızı Erkmen Günü Birlik Kullanım alanı keşfetmeye bekliyoruz” diye konuştu.