Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülkemizdeki mutluluk düzeyi en yüksek ve düşük illerin hangileri olduğunu açıkladı. Kuruma göre Türkiye’nin en mutlu insanlarına sahip şehri Sinop. Burada yaşayan insanların %77.66’sı, hayatından ve bulundukları yerden memnun. Bu şehri %76.43 ile Afyonkarahisar, %75.91 ile Bayburt takip ediyor. Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Siirt, Uşak ve Şırnak da mutluluk düzeyi yüksek olan diğer iller.

Anahaber Gazetesi olarak, Afyonkarahisar’daki vatandaşlarla TÜİK’in açıkladığı mutluluk oranıyla ilgili bir sokak röportajı gerçekleştirdik.

Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin ikinci mutlu il olmasını sakin bir şehir olmasına bağlayan Arif Yağcı, yolların kesiştiği nokta olmasının ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.

Şehrin kendisine huzur verdiğini aktaran Yağcı, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın kendine özgü, meşhur ürünleri var. Mermerimiz, termalimiz, sucuğumuz, kaymağımız ve balımız var. Şimdi bunlar olunca insan mutlu olmaz mı? Ayrıca bu mutluluğumuza mutluluğu ekleyen bir de güzel bir ortamımız var. Daha ne isteyelim bilemedim.”

“Afyonkarahisar’ın iş potansiyeli çok”

TÜİK’in Afyonkarahisar verilerinin çok doğru olduğunu ifade eden Raşit Kıymık da hayatından memnun olduğunu vurguladı.

‘Beni Afyonkarahisar’daki havanın güzelliği mutlu ediyor’ diyen Kıymık, “Bu güzel aylarında şehrimizin havası çok güzel. İnsanlar burada bol oksijen alabiliyor. Yine şehrimizin kendisine özgü damak tadı var. Bunlarda cazibe oluşturuyor. Mesela lokumumuzu bilmeyen yoktur. Tadılması mutluluk için yeterli bir ölçüttür. Yine kaymağımız o denli harikadır. Bunların dışında şehrin iş potansiyeli de çok yüksek.  İş sahası çok geniş. Halkımız işinde gücünde halinden memnun gözüküyor. Kentte aşırı derecede işsiz vatandaşımız yok. Ben de inşaatçıyım, sektörümüz güzel iş sıkıntım yok. Halimden memnunum ve mutluyum.

“Torunlarım mutlu ediyor”

Hasan Hüseyin Coşkun da Afyonkarahisar’da en çok kendisini torunlarının mutlu ettiğini ifade etti. 16 Torunun olduğunu anımsatan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimizin her türlü olanağı güzel. Havası temiz, suyu güzel. Yemeklerimiz mükemmel. Eşim de beni çok mutlu ediyor. Çocuklarım da torunlarım da mutlu ediyor. 16 tane torun var bende.  Her gün ikisi, üçü gelir yanıma onlarla vakit geçiririm. Hatta iki tanesi benden sürekli et istiyor. Onların bu sözleri beni çok mutlu ediyor.” dedi.

Mikail Taşkın da kendisinin Afyonkarahisarlı olmadığını fakat şehrin kendisinin göz bebeği olduğunu kaydetti. Mutluluğu Afyonkarahisar’da yakaladığını ifade eden Taşkın, “Eşimi burada tanıştım ve evlendim. Hayatımım en güzel günlerini burada yaşadım. Bu şehir beni çok mutlu ediyor.” diye konuştu.