Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi kapsamında ilk etapta taşınacak 9 ilde 10 sanayi sitesine Afyonkarahisar'ın da eklendiğini belirterek şehir merkezlerinden taşınacak sanayi sitesi sayısının 11'e çıktığını açıkladı. 

Sanayi sitelerinin taşınmasının sadece fiziksel bir taşınma olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Bu taşınma aynı zamanda teknolojik bir dönüşümü de içerecek. Yeni sanayi sitelerinde, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmelerini isteyeceğiz. Buralar çevreye duyarlı olacaklar, yağmur sularını toplayıp depolayıp sulamada kullanmalarını isteyeceğiz. 300 metrekare büyüklükte üretim yapılabilir yerler olacak. Modern yapılar olacak.

Ekonomik ölçekte daha verimli çalışacaklar. Beklentimiz 135 sanayi sitesinin taşınması. Sanayi sitelerinin taşınması verimliliği artıracak, teknolojik dönüşümü sağlayacak, çevreye ve doğaya saygılı bir mekan oluşacak."
Taşınacak sanayi siteleri arasında, Isparta, Kastamonu, Düzce, Malatya, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa, Tokat ve Afyonkarahisar'da bulunan 11sanayi sitesi bulunuyor.