Nefesleri kesen maç

Süper ligin son karşılaşmasında Demirspor ile küme düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Çobanlar Belediyespor yeni spor kompleksi yan sahalarda karşı karşıya geldi. Her iki takımında ligin son haftasında bir hayli rahata olması nedeni ile teknik adamlar sahaya genç bir kadro ile çıktı. 

Maça iyi başlayan Demirspor henüz 1. Dakikada ani bir atak ile rakip kaleye gelen Demirspor’da Uğur sahneye çıktı ve savunmanın bir anlık hatasını iyi değerlendirerek gol perdesini açan adam oldu.1-0

Yediği golün ardından bir kez daha orta noktaya gelen Çobanlar Belediye, ani bir atak ile rakip ceza sahasına gelerek Murat’ın ayağından 2. Dakikada beraberlik golünü buldu ve 1-1.

İlk dakikalarda bulduğu golün ardından geriye çekilmek yerine ataklarını daha da artıran Demirspor, attığı golün ardından hemen 2 dakika sonra bir kez daha rakip ceza sahasına geldi ve ilk golü atan Uğur, takımını bir defa daha öne geçirerek durumu 2-1 yaptı. 

 Rakibi karşısında öne geçen Demir, aradaki farkı artırma çabaları içerisine girdi. Karşılaşmanın 15 dakikalarda sol kanattan yapılan orta sonrasında topun kontrolünü sağlayan Emre Pancar, kaleciyi bu defa da gafil avladı ve durumu 3-1’e getirdi.

Aradaki farkı azaltma çabaları içerisine giren konuk takım Çobanlar’da Fatih karşılaşmanın 23.dakikasında , genç kaleciye rağmen meşin yuvarlağı ağlara yolladı ve durumu 3-2 yaptı.

İlk yarı Demirspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

 Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarıdaki gibi hızlı başladı. 46 dakikada bir kez daha ani bir atak ile Demirspor ceza sahasına gelen Kırmızı Siyah’lı ekip Çobanlar’da bu defa sahneye İlyas çıktı ve durum 3-3.
Maçın başından bu yana mücadeleyi bırakmayan Çobanlar’da hedef öne geçmek idi. Bu amacı için yeniden yüklenen konuk ekipte Murat 48 dakikada tekrar sahneye çıktı ve durumu takımı lehine 4-3’e getirdi.

Rakibi karşısında uzun bir süre sonra geriye düşen Demir, pes etmedi. Karşılaşmanın 56. dakikalarına girildiğinde sahneye bir kez daha Uğur çıktı ve durumu 4-4 yaptı.

Beraberliği sağlayan Demirspor, yeniden öne geçmek adına ataklarını sürdürmeye devam etti. Mücadelenin 63.dakikalarında Emre kaleciyi beşinci kez gafil avladı ve durum 5-4’e geldi.

Karşılaşmada son dakikalara girilirken beraberlik için yeniden yüklenen Çobanlar’da İbrahim takımı adına 5-5’lik eşitliği sağlayan isim oldu. Bu gol, aynı zamanda maçın da skoru olarak kayıtlara geçti ve her iki takımda haftayı 1’er puan ile tamamladı.

Üç puan ile kapattı

Afyonkarahisar Süper Amatör Küme’nin 22’inci haftasında Hüdai Ballık ile Bolvadin Belediyespor karşılamşmasıdan gülen taraf Bolvadin Belediyespor oldu.2-3

Haftalar öncesinden Şampiyonluğa havlu atan ve 3.sıradaki yerini sağlamlaştıran Bolvadin Belediyespor Cumartesi günü ligin 2.yarısı’nda başarısız sonuçlara imza atan Hüdai Ballık’a konuk oldu.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı.Karşılıklı atakların yaşandığı maçın 14.dk Murat attığı golle takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden sonra ataklarını rakip kalede sıklaştıran mavi beyazlı takım aradığı golü cezası nedeniyle 3 maçtır oynayamayan Cafer’in ayağından bularak müsabakaya eşitlik geldi.1-1 Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmazken atılan birer golle takımlar soyunma odasına eşitlikle gitti. 2.Yarıya etkili başlayan taraf Bolvadin Belediyespor oldu.Ayağa top yaparak rakibini iyice yormaya çalışan misafir takım 50 ve 55.dakikalarda Yusuf ile farkı ikiye çıkardı.Bu gollerden sonra iyiden iyiye rahatlayan Fehmi Teke’nin öğrencileri bu golün hemen 3 dakika sonrası dakikalar 58”i gösterdiğinde ev sahibi takımın golcü futbolcusu Ali Karaağaç’ın attığı akıl dolu golle durumu 3-2’ye getiren Hüdai Ballıkspor kalan dakikalarda ümitlense de aradığı golü bir türlü bulamadı.Son dakikalarda özellikle Bolvadin Belediyespor 4.gole çok yaklaşırken bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve karşılaşmayı Bolvadin Belediyespor 3-2 kazanarak 46 puanla ligi 3.sırada bitirmeyi garantiledi.