Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi, kendi bünyesinde geliştirdiği yazılım sayesinde kurs başvurularında online dönemine geçti. ‘afyonkursbasvuru.com’ internet portalı üzerinden kurs başvurusunda bulunmak isteyen kursiyerler evden bilgisayardan, tabletten ve cep telefonuyla hız bir şekilde işlemlerini yapacak.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, kurs başvuru işlemlerinin artık çok hızlı bir şekilde yerine geleceğini söyledi.

Diktaş, internet yazılımlarının kendilerine ait olduğunu belirterek, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Önceden kurs başvurusunda bulunmak isteye kursiyerler, evraklarını Halk Eğitim Merkezimize gelerek yapıyorlardı. Bizde yaklaşık 3 aydır teknik personelimizle internet üzerinden teknolojik yazılımla çözdük. Yaklaşık iki haftadır ‘afyonkursbasvuru.com’ internet portalımızdan online kurs başvurularını almaya başladık. Bu süre zarfından yaklaşık 200 kursiyerimiz kurs başvurusunda bulundu. Artık hem zaman hem de kırtasiye masraflarından ciddi derecede tasarruf edileceğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.