AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından kurulan canlı hayvan borsasında ilk satış işlemi gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, borsanın hafta içi hizmet vereceğini ve üreticilerden hiçbir ücret alınmayacağını söyledi.

Borsanın ilk etapta pazar olarak hizmet vereceğini belirten Eker, "Borsamızın her türlü ruhsat işlemleri tamamlandı. Satış için getirilen hayvanlar girişte veteriner kontrolünden geçirilecek. Hastalık varsa karantina bölgesine alınacak. Anında evraklarını düzenleme imkanımız olacak. Üreticimizin her türlü ihtiyacı karşılanacak." diye konuştu.

- 300 başlık hayvan oteli var

Eker, tesiste bir de "Hayvan Oteli" olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hayvanını satmaya getiren ve o gün satma imkanı bulamayan üretici, geri götürmeden hayvan otelimizden faydalanabilecek. Aldığı hayvanı o gün götürme imkanı olmayan alıcı da otelde bırakabilecek. Küçük ve büyükbaş olmak üzere 300 başlık hayvan otelimiz üreticimizin hizmetinde olacak."

Konuşmaların ardından, borsaya ilk getirilen simental cinsi ineğe nazar boncuğu, buzağıya ise Cumhuriyet altını takıldı.