Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, mahalle muhtarları ve kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının yapılacağı salona gelen Bakan Eroğlu katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. AK Parti il başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen, Gençli Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, mahalle muhtarları, kanat önderleri ve teşkilat mensupları katıldı.

“Yürütme tek başlı olsun”

Bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını AK Parti il başkanı İbrahim Yurdunuseven gerçekleştirdi. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına değinen Başkan Yurdunuseven şöyle konuştu: “15 yıldır iktidarız. 15 yıl içinde karşımıza bir sürü bürokratik engel geldi. Özellikle Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanıyken Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne bir sürü bürokratik engeller konuldu. Bir sürü kararname Çankaya’dan geri döndü. Bundan sonra halkın dediği halkın istediği Cumhurbaşkanı olsun dedik. O zaman çıkarılan kanuna sizlerde destek verdiniz. Sayın cumhurbaşkanımız yüzde 53 oyla cumhurbaşkanı seçildi. Şuan sistemde bir başbakan var birde cumhurbaşkanı var. İkisini de halk seçiyor. Şuan sorun yok ama ileride olabilir. O yüzden bu yürütme tek başlı olsun diyoruz.”

“17 Nisan sabahı güçlü bir Türkiye’ye uyanacağız”

‘Hayırcılar için artık yüzde 50’yi almak mümkün değil’ diyen Yurdunuseven: “Yüzde 50’yi kim alır milletin dertleriyle dertlenen insanlar ancak yüzde 50 alabilir. Milletimiz karar verecek. Sizlerin dediği olacak. İnşallah 17 Nisan sabahı güçlü bir Türkiye’ye uyanacağız. Güçlü yürütme ve hükümet olacak. Hızlı karar mekanizması olacak. Burada amacımız budur. Türkiye’yi 2023 hedeflerine götürebilmemiz için 10 büyük devlet içerisinde olabilmemiz için güçlü bir karar mekanizmasının olması lazım. İnşallah sizler destek verirseniz 17 Nisan sabahı güçlü bir Türkiye olacak” diye konuştu.  

“Milletin hizmetkârı olduğunuzu dünyada duymayan kalmadı”

Başkan Yurdunuseven’in ardından bir konuşmadan Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut gerçekleştirdi. Muhtarlar adına Bakan Eroğlu’na teşekkür eden Koyun şöyle devam etti: “Muhtarlık bittikten sonra silah ruhsatı harcı alınmamış için bizlere müjde verdi. Bu durum bizi çok duygulandırdı. Cumhurbaşkanımıza verdiği kararlar için sizin aracılığınızla emeği geçen milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sayın Bakanımızın içinden hizmet aşkı coşuyor. Bunu dünyadan duymayan kalmadı. Biz her zaman sizin destekçiniziz destek olamaya da devam edeceğiz.”

“Evet diyeceğiz”

Dernek Başkanı Koyun’un ardından konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şunları kaydetti: “Pazar günü inşallah oylarımızı evet şeklinde kullanacağız. Ben şimdiden bu sonuçların sadece ilimiz ve ülkemiz için değil tüm dünyada bizden umut bekleyen tüm mazlum milletlere de güzel sonuçlar getirmesini bereketli sonuçlar getirmesini yüce yaratandan diliyorum. 2002 yılından itibaren il başkanı olarak, 2009 yılından itibaren de belediye başkanı olarak görev yapmaktayız. Sayın Abdullah Gül bey 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde sağ olsun biz belediye başkanlarını veda için Çankaya köşküne davet etti. Sayın Cumhurbaşkanımız seçileli neredeyse 2 buçuk yıl oluyor. Daha biz belediye başkanları hatta sanıyorum il başkanları Çankaya davet edilmediler. Ama içimizde muhtar arkadaşlarımızdan 2 defa gidenler var. Acaba bizde mi muhtar adayımı olsak.”    

“Şuana kadar Afyon’a 16 milyar TL yatırım yaptık”

Toplantıda son konuşmayı Bakan Eroğlu yaptı. İstanbul’da su sorunu yaşandığı dönemleri anlatan Bakan Eroğlu, Türkiye’ye daha güzel günler geleceğini ifade etti. Muhtarların coşkusunu külliyede gerçekleşecek bakanlar kurulu toplantısında Cumhurbaşkanına ileteceğini ifade eden Eroğlu şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımıza bizzat ileteceğim. Afyondaki muhtarların selam ve hürmetleri var sayın cumhurbaşkanım diyeceğim. Sevgili kardeşlerim bende bu memleketin bir evladı olarak ben hiçbir zaman bakan havasında olmadım. İçinizden biriyim. Ben de bir esnaf çocuğu olarak bu memleketin bağrından çıktık. Ben her zaman memleketime ne yapabilirim diye düşündüm. İnsanlarda memleket aşkı ve vefa borcu vardır. Allaha şükür İTÜ’de hocayken Afyonkarahisar için çok büyük projeler düşündüm. Sürekli Afyonkarahisar’a büyük destek verdik. Bakanlık dönemimde burada istediğimiz taleplerin hepsini yerine getirdik. Çünkü vatandaşın talebi önemlidir. Şuana kadar Afyonkarahisar’a 16 milyar TL’lik yatırım yaptık. Ama burada şunu itiraf edeyim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği olmuştur. Çünkü neticede bütçe meselesi. Afyonkarahisar’a gerçekten fazla bütçe ayırmıştır.” 

“Afyonkarahisar baraj ve gölet diyarı olacak”

“Ben İSKİ’de iken İstanbul’un bütün su meselesini çözdüm” diyen Eroğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bütün tesisleri biz kurduk. O zaman 2040 yılına kadar İstanbul’un sorunu çözmüştük. Daha sonra Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana tüm Türkiye’nin su sorunu kökünden çözeceksin dedi. Ben geldim 2003 yılında DSİ’de Afyon, İzmir ve 76 ilin sorunu çözdük. Biz tüm dereleri ıslah ettik. Türkiye’de en çok Afyonkarahisar’da dere ıslah edildi. Nerede bir baraj gölet varsa hepsini yapıyoruz. Yeni talepler var onları da aldım. Şuana kadar Afyonkarahisar’da 51 baraj ve gölet bitirdik. İnşallah bunu 96’ya tamamlayacağız. Afyonkarahisar baraj ve göletler diyarı olacak”.