Afyonkarahisar bölgesinin futbol hakem ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen Aday Hakem Kursu sona erdi. Kursta başarılı olan 105 kişi, bir yıllık staj dönemi sonrası Merkez Hakem Kurulu'nun onayı ile il hakemi olarak görev yapacak.İl Hakem Kurulu tarafından açılan kursa 160 kişi başvurdu. Afyonkarahisar ve çevre illerden yoğun ilgi gören kursun ilk mülakat aşaması, 5. Bölge Bölgesel Kurul Üyesi başkanlığında, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve TFFHGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Sarlık ile İl Hakem Kurulu üyelerinden oluşan komisyon tarafından tamamlandı. Mülakat sonucunda kriterlere uyan toplam 105 kişi, Futbol Hakem Kursuna katılma hakkını elde etti.

Eğitim kursu Türkiye Futbol Federasyon İl Eğitimcisi sorumluluğunda Spor Kompleksi'nde verildi. Üç gün süren eğitim, saha uygulamalarıyla sona erdi. İl hakem kurulu başkanı Süleyman Güneş, kursa ilginin yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Mülakat aşamasında başvuran 260 aday arasından kriterlere uyan 105 aday hakemi titizlikle seçtiklerini belirten Güneş, kursa katılanlara, hakemliğin bir yaşam biçimi olduğunu, hakemlik mesleğinin sadece sahada değil hayatlarının her alanında yöneticilik vasfını geliştirerek kendilerini geliştirme anlamında yarar sağlayacağını söyledi.

Kursa katılan 105 kişinin 1 yıl boyunca stajyer hakem olarak görev yapacağı, başarılı olanların ise Merkez Hakem Kurulu'nun onayı ile il hakemi olacakları belirtildi.