Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2016 yılında arkeolojik müzeyi 4 bin 847 kişi ziyaret etti. Gün geçtikçe ziyaretçi sayısı artan müzenin 2016 yılı ziyaretçilerden toplam 8 bin TL gelir elde edildi. Ayrıca müzekart satışlarından ise, 10 bin 820 lira elde edildi. Her geçen tanıtımı artarak devam eden müzenin girişi için hayata geçirilen müzekart tarihi eserlere ilgisi olanlar için büyük bir avantaj. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait müze ve ören yerlerini yılda iki kez ziyaret etme avantajı sağlayan müzekartı sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterli.

Antik şehirlerden derlenen eserler sergileniyor

Yerli, yabancı ve birçok devlet erkânın ziyaret ettiği müzede eski dönemlere ait eserler sergileniyor. Afyonkarahisar’da dikkat çeken müzelerden bir tanesi olan Arkeoloji müzesinde 40 kadar höyük, 20 kadar antik şehirden derlenen eserlerle, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Hellenistik, Roma ve Bizans devrine ait kazı çalışmaları sonucu bulunan eser sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesinde Herakles, İmparator Hadrion tipi büyük heykeller, İon, korinth tipi sütun başlıkları, üzerleri yazıtlı veya kabartmalı ve bölgenin tipik eserleri arasında olan “Kapı Tipi Mezar Stelleri”, pişmiş toprak lahidler ve çeşitli mimari eserler sergilenmektedir.

Müze içinde fotoğraf çekmek yasak

Arkeoloji Müzesi il düzeyinde kalmış olmasına rağmen, Türkiye’nin büyük müzeleri arasında ve uluslararası ilgi görmeye devam ediyor. Eski Tunç çağından günümüze kadar geçen 5000 yıllık bir süre içinde kesintisiz kültür ve inanç gelişimini sunabilen müze, Afyonkarahisar, nasıl ki yolların düğüm noktası ise, 5000 yıllık süre içinde de aynı konumda olduğunu Müze göstermektedir. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Pazartesi hariç haftanın altı günü arası ziyarete açıktır. Müzenin içerisinde fotoğraf çekimi yasak olmakla beraber bahçesinde serbesttir.