AK Parti Parti binasında düzenlenen haftalık basın toplantısına Başkan İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kardaş ile Davut Yılmaz katıldı.

15 Temmuz kutlamalarının her yıl düzenli olarak devam edeceğini aktaran AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, basın toplantısında şunları kaydetti:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bir yıl geçti.  Bu darbe girişimi Allah adına, hak adına insanlarımızı kandıran ve hakkı gözetmeyen bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimi diğer darbelerden farklı olarak, direkt milleti kast etmiş, milletin üzerine silah sıkmış bir darbe girişimiydi. Ama öncelikle Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve dik duruşu sayesinde vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesiyle,  bu hain darbe girişimi defedildi. Bunun üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz Günü ülkemizde milli bayram ilan edilmiştir. Bizde bu tarihi günü unutmamak ve unutturmamak adına Afyonkarahisar’da tertip edilen programa AK Parti Teşkilatı olarak katıldık. Burada öncelikle bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Çok ciddi manada katılım oldu. İkinci gün devam eden programda da çok ciddi bir katılım vardı.”

“15 Temmuz günü tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatanın tescillendiği gündür”

Başkan Yurdunuseven, Türkiye’nin 81 ili ve 957 ilçesinde 15 Temmuz kutlamalarının büyük bir coşkuyla kutlandığını kaydetti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü unutmamak ve unutturmamak için bu kutlamaların her yıl devam edeceğinin altını çizen Başkan Yurdunuseven,  “15 Temmuz, bu milletin direniş ve diriliş günüdür. Hatta o gün meydana gelen Bitlisli 15 Temmuz Gazimiz ‘Ben bir kürdüm ama bu milletin bir ferdiyim ve devlet için meydanlara çıktım’ sözleri çok anlamlıydı. 15 Temmuz günü tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatanın tescillendiği gündür. Tüm kürdü, lazı, çerkezi, alevisi, sünnisi, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, meydanlara dökülmüş bu millete, bu devlete ve demokrasiye sahip çıkmışlardır. Burada biz Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin defedilmesinde onun çok büyük bir dirayeti söz konusudur. Bizde bundan sonraki yıllardaki programlarla bu tarihi unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Başkan Yurdunuseven, dünde AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kollarının Unutmayalım, Unutturmayalım konferansında da 15 Temmuz’un yad edildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının bugün yeni müfredat açıkladığını dile getiren Başkan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1, 5, ve 9 sınıflarda artık yeni bir müfredat uygulanacak. İnşallah açıklanan yeni müfredatında hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yurdunuseven, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yılda en az 20 müjde verdiğini ve AK Parti Teşkilatının kentte yapılan yatırımlarının takipçisi olduğunu sözlerine ekledi.