Taş Medresede bir araya gelen 14 genç STK üyeleri adına açıklama yapan Genç Ensar Afyonkarahisar İl Başkanı Semih Kurt, Anayasa değişikliğinin gençlerin önünü açacağı gibi Türkiye’nin de önünü açacağına dikkat çekti.
Vatanın köklü tarihini, yakın geçmişinin ve mevcut durumunu yakından takip ettiklerini ifade eden Kurt şunları kaydetti: “Son günlerde çevremizde meydana gelen olaylar silsilesi ülkemizin geleceğini, biz gençleri ve tüm halkımızı yakından ilgilendirmektedir. 28 Şubat süreci, parti kapatmalar, koalisyon hükümetleri, fırlatılan anayasa kitapçıkları, e-muhtıralar, gezi olayları, 17-25 Aralık ekonomik darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimlerini yaşamış bir gençlik olarak, anaysa değişikliği önemsiyor ve kararımızın ‘evet’ olduğunu duyuruyoruz.”

“Güçlü Türkiye istemiyorlar”

Anayasa değişiklikleri sayesinde ülkenin daha güçlü hale geleceğini ifade eden Kurt: “Sadece ülkemiz içerisinde değil daha iki gün öncesine kadar Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşanan olaylar göstermektedir ki kapitalist ve emperyalist güçler, güçlü ve büyük Türkiye’yi istememektedirler. Aynı zamanda bizler buradan Avrupa Devletlerinin bakanlarımıza ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize uyguladıkları barbarca tavrı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Referandumda oylayacağımız anayasa değişiklikleri sayesinde ülkemizin daha güçlü, daha hızlı karar alabilen, daha istikrarlı bir yapıya kavuşacağına inanıyoruz” dedi.

“Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz”

Türkiye 93 yıldır parlamenter sistemle yönetildiğini ifade eden Kurt, 93 yılda 65 iktidarın değiştiğini ifade etti. Parlamenter sistemi Türkiye için kayıp yıl olarak değerlendiren Kurt şöyle konuştu: “Türkiye bu parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Son 15 yıldır Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dışarıda sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye’nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. Bizler bu yüzden, güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz. Yıllardır Türkiye’ye ayak bağı olan askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, yeni anayasa düzenlemeleri bize büyük bir fırsat sunuyor.”

“Yeni Anayasa Türkiye’nin de önünü açacak”

“Özellikle anayasa değişikliği ile beraber hayata geçecek olan, seçilme yaşını 18 yaşa düşüren madde bizleri yakından ilgilendirmektedir” diyen Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu değişikliklerle beraber biz gençlere olan güven artacağı gibi gençlerinde kendilerine olan güvenleri artacaktır. Anayasa değişikliği biz gençlerin önünü açacağı gibi Türkiye’nin de önünü açacaktır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde elde edilecek istikrar, güven ve hız ülkemiz ekonomisini olumlu etkileyecek hem coğrafyamızda hem de dünyada saygınlığını arttıracaktır. Ümmetin son kalesi olan Türkiye güçlendikçe, ümmet güçlenecek, dünya mazlumları daha rahat nefes alacaktır. Biz inanıyoruz ki, dünya mazlumlarının sesi olan Türkiye, ümmetin birleştirici gücü olan Türkiye 16 Nisanda evet oyu kullanarak, geleceğin şekillendirilmesinde rol oynayacaktır.”