Mayıs ayı ikinci birleşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi’nin mayıs ayı gündeminde yer alan 6 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ikinci birleşimde DSİ, İl Özel İdaresi ve yatırımların yapılacağı belediyeler arasında Atıksu Toplama ve Arıtma Sistemleri yapımına ilişkin proje taslaklarına ve protokol imzalanmasına ilişkin 3 ayrı madde görüşüldü. 

Çay Belediyesi, İl Özel İdaresi ve DSİ Genel Müdürlüğü arasında Atıksu Toplama ve Arıtma Sistemleri yapımı işine ait projelerin ve inşaatlarının yapılması için protokol taslağının uygun görülmesi halinde imzalanması ve geri ödeme konusunun görüşülmesi talebi değerlendirildi. İlgili madde meclis üyelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. DSİ Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin destekleri ile Sinanpaşa, Ahmetpaşa, Akören, Tınaztepe, Kılıçarslan, Küçükhöyük ve Kırka Belediyeleri arasında Evsel Atıksu Toplama ve Arıtma Sistemleri yapımı işine ait projelerin ve inşaatlarının yapılması için protokol taslağının uygun görülmesi halinde imzalanması ve geri ödeme konusunun görüşülmesi talebi değerlendirildi. İlgili madde meclis üyelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. İl Özel İdaresi’nin ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Gazlıgöl, Yaylabağı, Kayıhan Belediyeleri arasında Atıksu Toplama ve arıtma Sistemleri yapımı işine ait projelerin ve inşaatlarının yapılması için protokol taslağının uygun görülmesi halinde imzalanması ve geri ödeme konusunun görüşülmesi talebi değerlendirildi. Diğer iki maddede olduğu gibi ilgili madde meclis üyelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

KÖY YOLLARI İÇİN EK ÖDENEK TAHSİS EDİLMESİ PLANLANIYOR

İl Özel İdaresi’nin iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen ödeneğin Köy yolları bakım ve onarım hizmetleri için mıcır, granül malzemesi ve rotmiks alımı harcama kalemine ek ödenek olarak kaydedilmesi talebi de meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Gündemin son maddesinde ise İl, İlçe ve Belde belediyeleri imar planı içerisinde kalan yolların İl Özel İdaresi yol ağından çıkarılarak belediyelere devrinin yapılması, tüm bakım onarım, tamirat, trafik işaret ve levhaları ile tüm emniyet tedbirlerinin belediyelerce gerçekleştirilmesi konusundaki teklif de yine oy birliği ile kabul edildi.