Devrane Kafede gerçekleştirilen kahvaltı programına çok sayıda yerel ve ulusal gazeteci katıldı. Müdür Çelik kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da görev yapan gazetecilerle bugüne kadar uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Müdür Çelik konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; "3 yıl içerisinde sahada çok güzel çalışmalara imza attık. 105 personelle hizmet veriyoruz. 350 bin nüfusa hizmet veriyoruz. Ticari yerler, pazar yerleri, dilenciler, seyyar satıcılar ve diğer sorunlarla mücadele ediyoruz. Sokağın yüzünüz. Biz belediyenin sahadaki bir yüzlüyüz. Sakalımdan ayakkabısına her şeye dikkat ediyoruz. Bize hakaret edildiği zaman dahi yutmak zorunda kalıyoruz. Çünkü biz halkınız için çalışıyoruz.”

Her ihbarı değerlendiriyoruz

2021 ve 2023 yılları arasında 1067 iş yerini ruhsatlandırdıklarını kaydeden Çelik; “Elbette ruhsatsız olan yerler vardır. Biz her zaman empati kurarak çalışıyoruz. Ben birimlerimle beraber bize gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. Asılsız ihbar dahi olsa gidip gerekeni yaparız. Gecenin 3’ümde dahi ihbar olsa gider bakarız. O ihbar asılsız ise üzülürüz ama devletin benzinini yakar gider gerekeni yaparız” şeklinde konuştu.

Şehrin düzeni için çalışıyoruz

“Şehrin düzeni ve imtizanı için gerekeni yapıyoruz” diyen Çelik; "Sürekli denetimlerimizi sürdürüyoruz. Pazar yerindeki halden gelirlerimizi sağlıyoruz. Bugüne kadar 3 milyon Tl gelir sağladık. Pazar yerlerinde düzeni sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız ekmeği engellemek değil düzeni sağlamak" dedi.

4 bin kişiye trafik cezası yazıldı

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiç bir zaman yalan söylemedim, söylemem. Minibüs denetimlerimizi yapıyoruz. Servis ve taksi denetimlerimiz yapılıyor. İçlerinde ekmeğinin peşinde olanlar var. Ekmeğinin peşimde olurken hata yapanlar var. Şehrin ana arterlerinde küçük sorunların yaşanmaması adına ekiplerimiz ceza yazıyorlar.  4 bin kişiye kişiye bugüne kadar ceza yazıldı. Şehrim trafiğinde düzeni sağlamak için her şeyi yapıyoruz. Niye yazdınız diye bir şey yok. Bu kural, böyle olması gerekiyor. Belediyenin önündeki otoparka koyduğum zaman ben kendi aracımın otopark ücretini ödüyorum. Kurallara uymamız gerekiyor.”

Esnaf beni çok seviyor

Çelik isim vermeden bir gazeteciye şöyle yüklendi: “Bir arkadaşımız yazıyor. 30 yıl önceden  tanırım. Çok ilginç yazıyor. Taner Çelik’i kimse tanımıyormuş. 4 dönem özel kalem müdürlüğü yaptım. 31 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. Esnaf beni tanıyor, biliyor ve çok seviyor.”

Dilencilerle mücadele ediyoruz

Her türlü dilenci ile mücadele ettiklerini ifade eden Müdür Çelik: “Dilencilerle mücadelemiz çok sıkıntılar yaşıyoruz. Kucağında çocuğu olan dilencilerin o çocukları onların sigortası. Müdehale ettiğimiz zaman çocuğumuza taciz etti diyorlar, çocuklarını atmaya kalkıyorlar. Gözaltına alıyoruz, darbetti diyorlar. Sonrada mahkeme süreci başlıyor. Dilencilerin çoğu şehir dışından geliyor. Biz bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.  >>MEVLÜT TINAS