Dernek Başkanı ve Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara, özellikle mezuniyet baloları döneminde gençlerin zararlı maddelerle ilk kez tanıştıklarına dikkat çekti.

Açıklamada, gençlerin aile ortamında hiç karşılaşmadıkları alkol ve sigara gibi maddelerle bu tür kutlamalarda tanıştıkları, zamanla bu maddelerin yeterli gelmemesiyle uyuşturucu kullanımına yöneldikleri ifade edildi. Baykara, gençlerin yalnızca balolarda değil, arkadaş çevrelerinde de benzer risklerle karşılaştığını vurguladı.

"Bilgilendirme Süreçleri Yetersiz"

Kemal Baykara, gençlerin bilinçlenmesi adına uzmanlar tarafından sürekli ve planlı bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması gerektiğini belirterek, okullardan son dönemde eğitim taleplerinin gelmediğini dile getirdi. Öğrencilerin sadece okul öğretmenlerinden aldığı sınırlı bilgiyle bu konuda yeterince bilinçlenemediğini, bu nedenle uzman desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

“Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplanmalı”

2025 yılı içerisinde Afyonkarahisar'da Bağımlılıkla Mücadele Kurulu’nun henüz toplanmadığını hatırlatan UMUD Derneği Başkanı, üç yıldır üst düzey katılımın olmaması nedeniyle toplantıların verimsiz geçtiğini belirtti. Baykara, kurulun acilen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında toplanması ve güncel bir mücadele planının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

“Kimyasal Uyuşturucular Tanınamaz Hale Geldi”

Açıklamada, uyuşturucu üreticilerinin her geçen gün kendilerini yenileyerek, uzmanların bile tanımakta zorlandığı kimyasal maddeleri piyasaya sürdüğü ve bu maddelerin düşük maliyetle gençler arasında hızla yayıldığı uyarısı da yer aldı.

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Baykara, toplumun tüm kesimlerini bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.