Türkiye’nin Rotasına Türk Milliyetçileri Yön Verecektir

Abone Ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Onursal Başkanı emekli Tüm General Osman Pamukoğlu Afyonkarahisarlılarla buluştu. Türk Eğitim-Sen ve Turan Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu konferansa emekli Tüm General Osman Pamukoğlu konuşmacı olarak katıldı. Afyon lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk- Eğitim- Sen Afyonkarahisar temsilcisi Nizamettin Şenol, Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yusuf Nar ve Afyonkarahisarlılar katıldı. 

“Mustafa Kemal büyük bir liderdir”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Nar, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider olduğunu söyledi. Nar şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk sadece Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu değildir. Bizim için Mustafa Kemal büyük bir önderdir. Mustafa Kemal geçmişte bizim için neyse şimdide öyle olacak ve asla unutulmayacaktır. Türk milliyetçileri var oldukça bu topraklardan Türk adını silemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke bizim için neyse Azerbaycan’da, Kıbrıs’ta odur. Türkün yaşadığı her yer Türk milliyetçilerinin ilgi alanıdır.”  

“Kültür etkinliklerimizi devam ediyoruz”

Nar’ın ardından bir konuşmada Türk- Eğitim- Sen Afyonkarahisar temsilcisi Nizamettin Şenol, gerçekleştirdi. ‘Konferansımızın konusu ‘Atatürk ve Cumhuriyettir’ diye sözlerine başlayan Şenol, Türk milliyetçiliğinin önemine değindi. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider olduğunu ifade eden Şenol şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti kuran Türk halkına Türk milleti denilmiştir. Türk Eğitim Sen ve Kültür Derneği olarak düzenlediğimiz kültür etkinliklerimize devam ediyoruz. Türkiye’de demokrasiye hukuka ve milli iradeye bağlı en sağlam görüş odağı Türk milliyetçileridir. Türkiye yaşadığımız bu buhrandan bir şekilde çıkacaktır. Ancak neticenin sinmiş ve kabuğuna çekilmiş bir Türkiye mi? Yoksa icazetini tarihinden ve imanından alan bir kadronun önderliğine Türk dünyası ve param parça edilen İslam âlemine gerçek manada örnek olacak bir Türkiye’nin mi olacağına Türk milliyetçilerinin alacağı tavır karar verecektir.” 

“En son bulunan sistem Cumhuriyet’tir”

Konuşmaların ardından konferansa başlayan Pamukoğlu: “İnsanoğlu var olduğundan beri iki şeyin peşinde koştu. Biri güvenliğinin sağlanması diğeri de adaletin gerçekleştirilmesi. Devlet içinde kim mensupsa bireyin aradığı iki şey hiç değişmedi. Devletler tarih boyunca üç sistem ile yönetildi. Birincisi monarşi, ikincisi aristokrasi, üç cumhuriyettir. En son bulunan sistem cumhuriyettir. Cumhuriyetin esas olması ve milletin söz sahibi olması biliyorsunuz ki Fransız ihtilali ile gerçekleşti. Bunun içinde anayasa şarttı. Anayasa’nın %50’nin anayasası olması mümkün değil. Bunlar antik mısırda dahi yoktur. Cumhuriyet de şöyle mutlaka parlamenter sistem olacak ve egemenlik halkta olacak.  Biz balkanların 1877-1878 Rus harbi ile kaybettik. Ruslar Yeşilköy’e kadar geldi. Kafkas üzerinden de Erzincan’a kadar geldiler. Onları İngilizler durdurdu. Daha fazla gidemezsiniz dediler” dedi.

“Atatürk hakkında kitap yapmak zorunda kaldım”

Dünya savaşında kimin yanında yer alacaklarının belli olmadığını söyleyen Pamukoğlu, “Biz kimin yanında harbe gireceğiz konusunda kararsızdık. Kimse bizle ittifak olmaya çalışmıyordu. Ve mecbur da kaldık. Almanların müttefiki olarak birinci dünya harbine girdik. Bu savaş altı cephede yapıldı. Avrupa’nın ve Balkanların her şey altüst haline geldi. Bu cephelerde herkesin ortak olduğu tek şey Çanakkale cephesiydi. Bunun yanında biz boydan boya Suriye ve Irak’ta da savaştık. Bunlar hep ikinci planda kaldı. Bu savaşlardan dolayı biz bugünkü sınırlarımıza kadar geri çekildik. Biter bitmez savaş barış anlaşmalarını yaptılar. Onlara fazla dokunmadılar ama bizi paylaştırdılar. Kurtuluş savaşına bakıldığında dışarı bir alem içerisi bir alem. Sırf yenenlerle karşı kayaya değilsin ki İstanbul Hükümeti ’de var. Kurtuluş Savaşı bakıldığı zaman bir insan bu kadar sabırlı olabilir. Ben 16 tane kitap yazdım. Aklıma Mustafa Kemal Atatürk’ü yazmak hiç gelmedi. Neden yazayım her şey ortada. Sonra bu ülkede öyle şeyler geldi ki Mustafa Kemal Atatürk hakkında kitap yapmak zorunda kaldım” diye konuştu. Pamukoğlu etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı. 


 

Abone Ol