Tam Donanımlı Öğrenciler Yetiştiriyoruz

Abone Ol

Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji idaresi tarafından 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı 1. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kolej öğretmenlerinin katıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdür İbrahim Çakal, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısını açtığını ifade eden Çakal, tüm öğretmenleri özlediklerini ifade ederek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.  

 “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ EĞİTİMDEDİR”

Müdür Çakal ardından bir konuşmada Kolej Kurucu Müdürü Önder Artuk, gerçekleştirdi. Her geçen gün büyüyen bir aile olarak eğitime devam ettiklerini dile getiren Artuk şunları kaydetti: “Yeni dönemimiz inşallah hepimize hayırlı olur. Çok güzel tatil geçirmişsinizdir ve dinlenmiş olarak burada olduğunuzu ümit ediyorum. Her geçen yıl büyüyen bir aile olarak yine bu yılda yeni sezona başlıyoruz. Toplamda 110’a yakın eğitim personelimiz ve 150’ye yakında iş arkadaşımızla beraber bu yılki eğitim öğretim yılımıza Eylül ayının 18’inde başlayacağız. Yeni eğitim öğretim yılımızın hepimizin için huzurlu güvenli ve en önemlisi kardeşlik ortamında geçmesini ümit ediyoruz. Hep beraber görüyoruz ki; ülkelerin geleceği eğitimde iyi kullanırsa hayra kötüye kullanılırsa şerre varan bir sonuç çıkıyor. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirmiş birer fert olarak hepimiz sayesinde karakterli birer fert kültür öğretmenlerimiz sayesinde akademik donanımı tam meslek öğretmenlerimiz sayesinde de mesleki donanımları tam birer öğrenci olarak mezun etmeyi hedefliyoruz.”

 “TAM DONANIMLI ÖĞRENCİLER MEZUN EDECEĞİZ”

Kurucu Müdür Artuk öğretmenlere şöyle seslendi: “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bu ilkeleri benimsemiş ve yaşam tarzı haline getirmiş fertler olarak yetiştireceğinize inancımız tam. Ülkemizin geleceği eğitimde ve üretimdedir. Buda bizim okullarımız sayesinde yani siz öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Bu yıl okulumuzda 1650 civarı öğrencimiz olacak. Bu yıl 480 öğrenci daha bize katıldı. Yani ailelerin en kıymetlisi olan 1650 öğrenciyi burada bizlere emanet. O yüzden çocuklarımızı anlamaya çalışalım. Onların bizim geleceğimiz olduğunu unutmayalım. Hemen eleştirmeyelim onlar tarafından da hayata bakalım. İşe öğrencileri sevdiğimiz gerektiğini bilerek başlayalım. Onları donanımlı birer birey olarak inşallah mezun edelim.” 

“EĞİTİM ÖĞRETİM DEYİNCE AKILLARA BİZ GELECEĞİZ”

‘Kurumumuz şuanda Afyon’un eğitim öğretine yön veren noktadadır’ diyen Artuk: “Şuan liselerde okuyan öğrencilerin yüzde 15’e yakınını biz beraber okutacağız. 50’ye yakın okul geriye kalan yüzde 85’i okuturken biz yüzde 15’ni tek başımıza okutacağız. Afyon özel okullar veli başkanı olmamızdan da dolayı birçok okulu, dershaneyi ve devlet okullarını gördükçe siz öğretmenlerimiz sayesinde çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlama gayretiniz olduğu sürece Afyon’da eğitim öğretim deyince akıllara biz mutlaka geleceğiz” diye konuştu.   

“BAŞARIMIZI PERÇİNLEYECEĞİZ”

Okul için yaz döneminde idarecilerle beraber yoğun bir süreç geçirdiklerini kaydeden Artuk : “Kayıt sürecinde biz de gördük ki; kamuoyunda okulumuz oldukça disiplinli. Öğrenci kalitesi her geçen gün artan ve bir o kadar da güven veren bir konumumuz var. Diğer özel okulların şımarıklıkları ve devlet okullarındaki başıboşluk bizim iş bilincimizi birazcık daha bizim sorumluluğumuzu birazcık daha artıyor. Geçen yıla göre yüzde 40 başvurumuz arttı. Buda siz öğretmenlerimiz sayesinde. Bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu başarıyı yakaladık. Bu başarıyı daha da perçinleyeceğimize inanıyorum. Yerimizi korumamız başarıyı yakalamamızdan çok daha zor olduğunun hepimiz umarım farkındayızdır. Bu nedenle seminer dönemimiz yoğun bir hazırlık süreciyle geçecektir” şeklinde konuştu.

Abone Ol