Skor İn Oyun Aut

Abone Ol

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz Afyon Belediyespor, sahasında Bakırköy Basketi evinde ağırladı. Mavi beyazlılar bu karşılaşmaya geçtiğimiz sezondan kalan cezasından dolayı taraftarından yoksun oynadı. Karşılaşmaya bir hayli tutuk başlayan ve devreyi mağlup kapatan  mor beyazlılar, son sette oyunun hakimi oldu. İlk üç periyotta oynadığı oyun ile büyük hayal kırıklığı yaratan Afyon Belediyespor, ileri maçlar içinde büyük umut vermedi.  Mücadele her iki takım arasında çekişmeli bir şekilde geçti.

Bakırköy etkili başladı. 

İlk periyoda hızlı başlayan taraf, konuk ekip Bakırköy Basket oldu. Özellikle dış atışlarda etkisini gösteren Bakırköy, ilk 10 dakikalık dilimi 23-22 önde kapadı. İkinci çeyreğe girildiğinde de etkisini sürdüren Bakırköy, deyim yerinde ise dozunu daha da artırdı ve devre arasına 49-43’lük skor ile soyunma odasına gitti. 

Son sette kopardık

İkinci yarıda girildiğinde maça etkili başlayan Afyon Belediyespor, dış atışlarda ve pota altında kontrolü ele aldı ve son çeyreğe 68-67 girdi. . Karşılaşmanın kaderini ise son çeyrek tayin etti. Özellikle pota altı oyuncusu Jamelle Haggins’in performansı ile aradaki farkı git gide açmaya başlayan Keçiler, sahadan 99-79’luk skor ile galip ayrıldı ve ligdeki ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

SKORER İSİMLER

Afyon Belediyespor: Jamelle Haggins 24 sayı, Marcos Knıght 21 sayı, İbrahim Yıldırım 26 sayı. 

Bakırköy Basket: Bram Klassen 13 sayı, Alan Atkıns 16 sayı, Adem Ören 11 sayı. 
 

Abone Ol