Peygamber Efendimiz Nağmelerle Anlatıldı

Abone Ol

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Hz. Muhammet (SAV) efendimizi anma ve anlama başlıklı bir program düzenlendi. 

Rehberlik Araştırma Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelliler Meclisi BaşkanıMesut Yurt yaptı. Yurt; “Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Tasavvuf Müziği konserini bu sene tekrar gerçekleştirmek sizi nağmelerimizle buluşturmak için buradayız. Peygamber Hz. Muhammet (SAV) efendimizi anlamak, anmak elbette herkese nasip olmaz. Cenab-ı Allah’ın övdüğü peygamber efendimizi bizlerde nağmelerimizle sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu gece bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

KULAKLARIN PASINI ALDILAR

Geceye katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da günün anlam ve önemine ilişkin duygularını paylaştı. Başkan Çoban; “Afyonkarahisar Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Engelliler Meclisi hakikaten çok çalışan duyarlı bir komitemiz. Başta Engeliler Meclisi Başkanımız Mesut Yurt olmak üzere burada görev alan tüm kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. Yine bugün baktığımızda Ali Koçak hocamız, Mehmet Ali Tortop hocamız, Sabri Eğret hocamız ve saz heyetimizde görev alan ve tasavvuf musikisinde Afyonkarahisar’da bir çığır açmış arkadaşlarımız var. Böylesine anlamlı bir gecede onların da verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu gece mütevazi bir şekilde bizlere müzik ikramında bulunacaklar. Tabiri caiz ise kulaklarımızın pasını silecekler. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı şimdiden kutluyorum” diye konuştu. 

“KARAHİSAR TASAVVUF VE MUSİKİ EKİBİ MEST ETTİ”

Günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmalarının ardından programda Karahisar Tasavvuf ve Musiki Ekibi tarafından muhayyer, hicaz ve uşşak makamında seslendirilen kaside ve ilahiler gönülleri mest etti.  Peygamber Efendimizin hayatından kesitlerinde anlatıldığı geceye Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel,  İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Engelliler Meclisi Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Karahisar Tasavvuf ve Musiki Ekibi neyzen ve solist Mehmet Ali Tortop, keman Şükrü Tunç, udum solist Sabri Eğret, ud ve solist Mesut Yurt ile ritimde Çetin Sarıgül’ü performanslarından dolayı tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi. Gece, okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla sona erdi. 
 

Abone Ol