Erdal Akar Konferans Salonunda yapılan etkinlikte, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman moderatörlük görevini üstlenirken, akademik personelin yanı sıra öğrenciler de programa yoğun katılım sağladı. Kimya Kulübü tarafından organize edilen söyleşide, öğrencilerin akademik, sosyal ve uluslararası deneyimlerini aktarması hedeflendi.
Kimya Kulübü Başkanı Ceyda Kabaran, yaptığı konuşmada ÜNİDES Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerden bahsetti. Öğrencilerin bu projeler sayesinde liderlik, ekip çalışması ve proje yönetimi gibi becerilerini geliştirdiğini, aynı zamanda bölümün tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti.

Etkinlikte Erasmus+ programıyla Polonya’daki Wroclaw University of Science and Technology’de eğitim gören Berat Can Çakmak da deneyimlerini paylaştı. Çakmak, yurt dışındaki bilimsel çalışmaların ve uluslararası ortamda edinilen akademik deneyimlerin mesleki vizyonunu genişlettiğini vurguladı.
Yatay geçişle Kimya Bölümü’ne katılan Ayşe İrem Varlı, AKÜ’deki akademik ortamın ve öğretim kadrosunun öğrencilere sağladığı destekten bahsederek, bölümdeki samimi ve üretken öğrenci topluluğunun gelişimine büyük katkı sunduğunu ifade etti.
Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından, teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.






