Nerede Oy Kullanacağım ?

Abone Ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun net tarihi açıklamasının ardından ''referandumda nerede oy kullanacağım'' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. YSK, resmi internet sitesinden ise seçmen sorgulama sistemini erişime açtı. 2017 YSK seçmen sandık sorgulama sistemi ile milyonlarca vatandaş oy kullanacakları yerleri öğrenmeye başladı. İşte YSK seçmen sandık sorgulama sistemi...

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi milyonlarca vatandaşın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Yüsek Seçim Kurulu (YSK) resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile 2017 seçmen sorgulama sisteminin erişime açıldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ise ''referandumda nerede oy kullanacağım'' sorusunun yanıtı öğrenilmeye başladı. YSK seçmen sorgulama sistemi ile milyonlarca vatandaş oy kullanacakları yeri ve sandıkları öğrenmeye devam ediyor. 2017 YSK seçmen sandık sorgulama sistemine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

YSK SEÇMEN SORGULAMA 2017! - TIKLA OY VERECEĞİN YERİ ÖĞREN

REFERANDUM YSK SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Seçmen sorgulama işlemini yapmak isteyenler bu işlemi internetten gerçekleştirebiliyor. Bunun için iki adresten faydalanmak mümkün. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesi ve e-Devlet Kapısı'ndan yararlanarak YSK seçmen sorgulama yapılabilecek. Şimdi her iki seçenekten nasıl sorgulama yapacağınıza değineceğiz.

Oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar, e-devlet ve YSK internet sitesi üzerinden kütüğünün nereye kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. YSK internet sitesi üzerinde kurulu olan sistemden seçmen bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, T.C. kimlik numaları ile bu bilgiye erişebilecek.

ÇİPLİ KİMLİK KARTI OLMAYAN OY VEREMEYECEK Mİ?

Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

LİSTEYE 3 ÜLKE EKLENDİ

Halk oylamasında yurtdışında sandık kurulacak ülkelere Irak, Singapur ve Lüksemburg da eklendi. Böylece, halk oyalaması için 57 ülkedeki 120 temsilcilikte 27 Mart-9 Nisan tarihlerinde sandık başına gidilecek. 500'ün üzerinde seçmenin olduğu ülkelerde sandık kurulacak. Bu kapsamda, son yapılan 1 Kasım 2015'teki milletvekili genel seçiminde 54 ülkedeki Türk vatandaşları 113 temsilcilikte oy kullanırken, bu halk oylamasında Irak, Singapur ve Lüksemburg'daki vatandaşlar da oy verebilecek. Yurtdışındaki temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Mart'ta başlayacak. Oy verme, yurtdışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurtdışında en fazla süreyle oy kullanılacak ülkeler, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Danimarka ve İsviçre olacak. Bu ülkelerde oy verme işlemi 27 Mart-9 Nisan tarihlerinde 14 gün devam edecek.

Abone Ol