Tarım ve Hayvancılığın Kalbi: Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’ın tarih boyunca güçlü tarım ve hayvancılık geleneğine sahip olduğuna dikkat çeken Taytak, bölgedeki üretim potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. 600 bini aşkın sığır varlığı ve 45 bin büyük-küçükbaş hayvan yetiştiricisi ile Türkiye’nin önde gelen et ve süt üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın, aynı zamanda sucuk, pastırma ve süt ürünleri gibi katma değerli gıda üretimiyle de adından söz ettirdiğini ifade etti.

Destek ve Yatırım İçin Kritik Talep

Taytak, görüşme sırasında Bakan Yumaklı’ya sunduğu dosyada, bölgedeki üreticilerin desteklenmesi, tarımsal yatırımların artırılması ve kırsal kalkınmanın hızlandırılması amacıyla Afyonkarahisar’ın “Süt ve Besi Havzaları” kapsamına alınmasının gerekliliğini vurguladı. “Afyonkarahisar yalnızca hayvan varlığıyla değil; süt ve et entegre tesisleri, işleme merkezleri ve lojistik avantajlarıyla da örnek bir tarım şehridir” diyen Taytak, bu adımın üreticiye doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.

“Sorumluluğumuzun Farkındayız, Takipçisiyiz”

Afyonkarahisar’ın sadece geçmişteki başarılarıyla değil, geleceğe yönelik potansiyeliyle de dikkat çektiğini dile getiren Taytak, ilin bu kapsamda ilan edilmesiyle birlikte yerel ekonominin canlanacağını, üreticinin güçleneceğini ve bölgenin cazibe merkezi hâline geleceğini söyledi. “Afyonkarahisar için bu sorumluluğu taşıyor ve takip ediyoruz” ifadesiyle konunun takipçisi olacaklarını da vurguladı.