Mermer Sektöründe Katma Değer Arttırılacak

Abone Ol

 Bu projeyle amacımız düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan mermer sektöründe yeni ürünler geliştirmek ara ve uç ürünler üretmek ve katma değeri arttırmak” dedi.

Zafer Kalkınma Ajansının 2017 yılı 3’üncü yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. Bir termal otelde gerçekleştirilen toplantıda Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yıldırım şunları kaydetti: “Ajansımız tarafından yürütülmekte olan güdümlü proje geliştirme çalışmalarını ve yeni güdümlü proje önerilerini değerlendireceğiz. Güdümlü projeler;, proje teklif çağrısı yöntemi uygulamadan doğrudan destek sağlamaya yönelik olarak; bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda konusu ve koşulları ajans destek sağlamaya yönelik olarak, bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirilmesinde belirlenen özel nitelikli model projeler olarak ön plana çıkmaktadır. Güdümlü proje desteği ile amaçlanan doğrudan başvuru sahibi olmasa da özel sektöre fayda sağlayacak katma değer oluşturacak yenilikçi projelerin desteklenmesidir. Yönetim kurulumuz ve bakanlığımız tarafından uygun görülmesi durumunda güdümlü proje desteği ile mali açıdan büyük ölçekli projeleri doğrudan uygulamaya geçirebilmekteyiz.”

“Katma değeri arttırmak istiyoruz”

4 ili için hayata geçirilmesi planlanan güdümlü projelerinden bahseden ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Aziz Yıldırım: “Afyonkarahisar ilimiz için mermer güdümlü projesi. Buradaki amaç düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan mermer sektöründe yeni ürünler geliştirmek ara ve uç ürünler üretmek ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle üretilen katma değeri arttırmak. Kütahya ilimiz için çini güdümlü projesi. Buradaki amaç düşük teknolojili bir sektör olarak tanımlanan çini sektöründe yeni ürünler geliştirmekle birlikte geleneksel tasarımların yanı sıra modern tasarımları da çiniyle buluşturmak ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle üretilen katma değeri arttırmak. Uşak ilimiz için deri güdümlü projesi. Buradaki amaç Uşak iline has bir marka oluşturabilmek deri sektörünün sürdürebilirliğini sağlamak sektörün mevcut durumunun yanı sıra son ürün üretme konusunda yönlendirmek ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle sektörün katma değerini arttırmak. Manisa ilimizde ise birçok güdümlü proje fikri ortaya çıkmış durumda olup Sayın Manisa Valimizi önerileri ve yönetim kurulumuzca yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda proje önceliklendirmesi yapılacaktır” dedi.

“Bin girişimciye yılsonuna kadar eğitim vereceğiz”

“Ajans olarak güdümlü projelere özel bir önem verdiğimizi ve bundan sonra daha fazla sayıda proje geliştireceğiz” diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle de ilgili tüm paydaşlarımıza özel sektöre katkı sunacak yenilikçi özelliği bulunan ve katma değer oluşturacak güdümlü proje fikirleri varsa ajansımızla temasa geçmelerini tavsiye ediyorum. Sonraki gündemimizde ise iki yönetim kurulu toplantısı arasında  ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetleri değerlendireceğiz. Teknik destek için 1 milyon TL bütçe ayırdık ve bu kapsamda eğitim danışmanlık faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Girişimcilik kursuna ise ilk kez bu yıl uygulama koyduk. Birinci dönem kapsamında 360 girişimciye yılsonuna kadar da bin girişimciye bu eğitimi vermiş olmayı hedefliyoruz.” 
 

Abone Ol