Devir protokolü kapsaminda, jeotermal su dagitimi sorumlulugu tamamen Afgazjet A.Ş.'ye geçmis olup Gazligöl Belediyesi tarafindan, jeotermal su dagitim projesi için kullanilmak üzere alman tüm makine ve ekipmanlar da, kosulsuz ve şartsız olarak Afgazjet A.S' ye devredilmiştir” dedi. 

WhatsApp Image 2022-12-27 at 12.20.44

Kaya konuşmasının devamında “Yine bu protokol kapsaminda; Gazligöl Belediyesinin jeotermal su dagitim projesi için kullanmis oldugu kalan kredi borclarini Afgazjet A.Ş’nin ödenmesi, Afgazjet A.Ş tarafından gerçeklestirilecek rutin kazı ve altyapi çalismalar için Gazligöl Belediyesi'ne bilgi verilerek yazil izin almasi gerekmektedir.
Ancak acil durumlar için yapılacak altyapi çalismalarinda ise Afgazjet A.Ş tarafından yazil belge olmaksizin kazi isleminin yürütülebilecegi ve bu süreçte 72 sat içinde
Gazligöl Belediyesi'ne yazili olarak bilgilendirme yapilmasi gerektigi vurgulanmistir. Afgazjet A.Ş' nin mevut Yönetim Kurulu tarafindan, sirketin tüm abonelik ve gelir kayitlar incelendiginde, Gazligöl Belediyesi ile Afgazjet A.S arasinda jeotermal su kullanimi ve is abonelik sözlesmelerinin yapilmadigi görülmüstür. Hatta, belediyeye ait olan Midas Villalari' nin 2015, MDS Otel'in 2017, Midas Otel'in 2022 ve Midas Otel'in altinda bulunan ticari dükkânlarin ise 2018 yilindan günümüze kadar olan jeotermal su kullanim ve isitma bedellerinin ödenmedigi tespit edilmistir.
Dolayistyla söz konusu tesislerde yukanda belirtilen tarihlerde kamu kaynaginin haksiz ve karsilksiz kullanildigi tespit edilmistir.
Konya iligkin, Gazligöl Belediyesi ile sirket idari yönetimi tarafindan birkaç kez görüsme yapilmis olup sonrasinda da, belediyeye abone olunmasi ve sayaç takilmas geregine iliskin ilk olarak ihtar yazisi yazilmistir. Ancak hiçbir degisiklik olmadan geçen süre zarfinda Gazligöl Belediyesi'ne 29.11.2022 tarihinde tekrar yazdigimiz. ihtar yazisinda ise;
Gazligil jeotermal havzasinda, gemis yillardan itibaren jeotermal suyu ücret ödemeden kullanan ve sayaci olmayan belediyelerinden, gemise dönük ödemelerin mali mevzuatlar kapsaminda, Afgazjet A.Ş.'nin belediyelerine olan kendi borclaryla mahsuplasmas sürecinin ivedi olarak baslatilmasi gerektigi aksi takdirde 06. 12.2022 tarihine kadar olan sürede abonelik islemleri ve sayag takilmasi için sirketimize basvuru yapilmadigi takdirde gerekli yasal ve idari islemlerin baslatilacagi bildirilmistir.
Gazligöl Belediyesi tarafindan, belirtilen süre içerisinde yine abonelik ve sayaç takma islemleri için Afgazjet A.Ş. ye herhangi bir basvuru yapilmamasi nedeniyle, 12.12.2022 tarihinde Jandarmanin geri takibinde, Afgazjet A.Ş. tarafından sular kesilip vanalarin mühürleme islemleri yapilmistir. Ancak o gece ve ertesi sabah Afgazjet A.Ş teknik ekibi tarafindan yapilan kontrollerde mühür fekki isleminin yapildigi görülmüs olup, duruma iliskin tutanak tutulmustur.
Bunun üzerine Afgazjet A.S. tarafindan suc duyurusunda bulunulmus olup, savalik nezinde de gerekli tahkikatlar baslamistir. Daha sonra Afgazjet A.S. tarafindan 4 kez.
yapildigi görulmüstür.

daha mühürleme islemini yapilmasina ragmen, hepsinde de mühür fekki isleminin
24.12.2022 tarihinde bu kez söz konusu Villa ve Otellere giden jeotermal su hatti borusunun kazilip kapatilmasi için kaza alanina ulasan ekiplerimiz Gazligöl Belediye Baskani' nin bir araçla kazi islemi yapacak olan is makinesinin önünü kesmistir. Akabinde belediye personeli tarafindan tehditk@r söylemlerle Afgazjet A.$. Teknik Müdürü'ne fiziki müdahale jandarma ekiplerinin araya girmesi ile durdurulmustur.
Simdiye kadar il, ilçe mülki amirlerimizin himayelerinde adim adim y ürütülen bu süreçte vatandaslarimizin hakki devletimizin tüm unsurlarinca sonuna kadar savunulmakta, süres dikkatle takip edilip tüm gelismeler yetkililerimize anhk aktarilmaktadir. Gelinen durum itibariyle; Gazligöl-Yaylabag1 Jeotermal Havzasi'nda
Gazligöl Belediyesi'ne ait Midas Villalart' min 2015, MDS Otelin 2017, Midas Otelin 2022 ve Midas Otelin altinda bulunan ticari dükkânlarin ise 2018 yilindan günümüze kadar olan jeotermal su kullanim ve isitma bedellerinin ödenmesi gerekmektedir. Ödenmedigi takdirde olusan kamu kaynaginin haksiz ve karsiliksiz kullanilma isleminin önlenmesi için, Afgazjet A.. tarafindan gerekli hukuksal süres ivedilikle baslatilacaktir.


AFJET ve AFGAZJET Genel Müdürü İsmail Kara ise, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Bu görevi bu zamana kadar layıkıyla yerime getirmeye çalıştık. Hem AFJET’te hem de AFGAZJET’te çalışmalarımıza başladık.Sahada bulunan mevcut kuyuları değerlendirdik, bazı kuyuları da sisteme dahil ederek bugüne kadar gazlıgölde 10 dakika bile su yetersizliğinden dolayı su kesintisi olmadı. Bu kıl sahaya inceleyeceğiz ve önümüzdeki dönemde daha fazla tedbirlerimizi alacağız" dedi.