İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, kurumun 2023 yılının ilk 7 ayında hayata geçirdiği çalışmaları Anahaber Gazetesi’ne değerlendirdi. Ahmet Karakaya yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da 2023 yılının ilk 7 ayında 5 bin kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini söyledi. Şuan 510 ilanda 1220 kişilik açık iş ilanının bulunduğuna dikkat çeken Müdür Karakaya: “Çalışmak isteyen vatandaşlarımızı kurumumuza davet ediyoruz. TR33 bölgesi olan ilimizde 2020 ile 2021 yılında en fazla kadın istihdamını arttıran il olarak ön plana çıkıyoruz. Afyonkarahisar’da daha çok teknik personel aranmaktadır. Biz de yaptığımız çalışmalarla işveren ile işçileri buluşturmaya devam ediyoruz” dedi. 

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE HEDEF: 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM

Afyonkarahisar’da 10 bin iş yerinin bulunduğunu ifade eden Müdür Karakaya, yıl içerisinde sürekli olarak bu işyerlerini ziyaret ederek işverenlerle görüştüklerini söyledi. Bugüne kadar 5350 işyerini ziyaret ederek görüşme sağladıklarına dikkat çeken Karakaya: “İlimizde 95 tekstil firmasında toplam 3800 kişi sigortalı olarak çalışmaktadır. Kasabalardaki ve ilçelerdeki tekstil fabrikalarının faaliyete geçmesiyle bu sayıyı 5000’ne tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

DÖĞER KASABASINA YENİ FABRİKA KURULACAK

Döğer kasabasına yeni fabrikanın kurulacağına dikkat çeken Müdür Karakaya, fabrika faaliyete geçtiğinde 100 kaynakçı mesleğine sahip kişinin burada istihdam edileceğini vurguladı. Fabrikada kompresör üretiminin yapılacağı bilgisini veren Karakaya; “İlimizde ilk kompresör fabrikası olacak. Şuanda belediye arsa tahsisini sağladı. 3000 metrekare kapalı alana sahip olacak fabrikanın inşaatının yakın zamanda başlanması bekleniyor. Fabrika kısa sürede tamamlanıp faaliyete geçecek ve burada 100 vatandaşımız istihdam edilecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

İŞKUR Müdürü Ahmet Karakaya, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeyi açıklayarak, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kendi elektriğini kendisinin üreteceğini söyledi. Müdür Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaptığımız projeyle kurumuzun çatısına güneş enerji panelleri yerleştireceğiz. Projemizin şuan işlemleri devam ediyor. 25 KW güneş enerji sistemini yaptığımız zaman Türkiye’deki ilk İŞKUR binası güneş enerjisinde faydalanmış olacaktır. Bizim hedefimiz, kurumumuzun elektrik faturasının en az yüzde 80’nin maliyetini bu panellerden karşılamak. Güzel bir çalışma olacaktır.”  >>MEVLÜT TINAS