İl Genel Meclis (İGM) Temmuz ayı toplantıları başladı. Meclis salonunda Başkan Burhanettin Çoban idaresinde gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile sürdü. Toplantıda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, tüm İGM üyelerinin Kurban Bayramını kutlayarak şöyle konuştu; "Güzel bir bayram geçirdik. İmkanı olanlar kendileri kurban kesti. Bazıları farklı şekilde değerlendirdi. Bazı vatandaşlarımız da bağış yaptı. Ben tüm kesilen kurbanların kabul olmasını diliyorum ve geçmiş bayramınızın mübarek olsun diyorum" dedi. 

Özel madalyalar dağıtıldı

Toplantıya İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin de katıldı. Toplantıda Cumhuriyetin 100. yılına özel 2023 adet yaptırılan madalyalar İGM üyelerine dağıtıldı. Gazeteci Murat Akarçay’ın projesiyle sadece 2023 adet yaptırılan ve 2023 kişiye dağıtılacak olan özel madalyalar Başkan Şahin tarafından Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a takdim edildi. 

Eğitim durumunu takip edeceğiz 

Toplantıda gündem dışı söz alan MHP’li Faruk Kökçür, Afyonkarahisar’ın eğitim duruma değinerek: "LGS’de Afyonkarahisar’ın 8 birinci çıkarması çok güzel bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Eğitim - öğretim döneminde Afyonkarahisar öğrencileri TUBİTAK yarışmalarında birinci oldukları için teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçelerimizin eğitim başarılarının Türkiye ortalamasının üzerinde olması bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah bu başarı devam eder. Biz MHP olarak daha önce nasıl başarısızlığı eleştirdiysek başarılıda tebrik ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir eğitimci olarak olarak Afyonkarahisar’ın eğitim durumunu takip edeceğiz” dedi. 

7 gümdem maddesi komisyonlarda görüşülecek 

Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda    meclis üyelerinin oy birliği ile maddeler gerekli komisyonlara havale edildi.