Hayır Konvoyu Afyon’da Mola Verdi

Abone Ol

Toplantı öncesinde Hayırlı Konvoy’un çalışmaları hakkında Emekli Korgeneral Atilla Kezek, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar ve Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, gazetecilere açıklama yaptı.

Hayırlı Konvoy’un Mart ayında Anıtkabir’de toplanarak faaliyetlerine başladığını belirten Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, toplantıdan sonra Afyonkarahisar’daki sanayi esnafını gezerek, kentten ayrılacaklarını kaydetti.

Hayırlı Konvoy’un yaklaşık on kişiden oluştuğunu dile getiren Yavuz, Afyonkarahisar’a geliş amaçları hakkında şöyle konuştu:

“2010 referandumundan sonra bir grup bedel ödedi. Bu ödenen bedel çok ağırdı. Bu bedel de kişisel acıların ötesinde ülkeye pahalıya mal oldu. Bunun arkasından da 15 Temmuz darbe girişimi geldi. Bu süreçte bir ordu kötürüm edildi. 2017 referandumunda da benzer bir tehlikenin doğacağını düşündüğümüz için yollara düştük. ‘Evet ‘diyene de ‘Hayır’ diyene de büyük saygı duyarak halka kendi görüşlerimizi anlatıyoruz. Takdiri de kendilerine bırakıyoruz. Kesinlikle bir parti aidiyetimiz yok. Siyasi kimliğimiz yok. Bu işi de kendi imkânlarımızla yürütüyoruz.”
Hayırlı Konvoy’un Mart ayında Anıtkabir’de toplanarak faaliyetlerine başladığını belirten Yavuz, toplantıdan sonra Afyonkarahisar’daki sanayi esnafını gezerek, kentten ayrılacaklarını kaydetti.

“Büyük bir sevgi haresi yaşadık”

Ergenekon ve Balyoz Davaları hakkında vatandaşların kendilerine çok üzüldüklerini ifade Yavuz, gittikleri noktalardaki diyalogları şu şekilde açıkladı:

“Gittiğimiz noktalarda insanlar üzüntülerini dile getiriyor. Biz çok üzüldük diyenler oluyor. Bir şey yapamadık diyenler oluyor. Yine sizin için Silivri’ye geldik ama sesimizi duyuramadık diyenler oluyor. Yani büyük bir sevgi haresi yaşadık diyebilirim.”

“Biz kimseye ‘Evet’ veya ‘Hayır’ verin demedik”

Vatandaşlarla temaslarının oldukça yumuşak olduğunu aktaran Emekli Korgeneral Atilla Gezek de gittikleri noktalarda hiçbir olayla karşılaşmadıklarını vurguladı. Siyasi kimliklerinin olmamasından dolayı her noktada kabul gördüklerini belirterek, “Bu işi gönülden yaptığımız için vatandaşlarımız bizlere hep gönülden yaklaştı. Hatta bazı insanlar bizlere çekinmiyor musunuz?  diye soranlar oldu. Hiçbir şekilde en ufak bir endişemiz ve çekincemiz olmadı. Hatta devletimiz güvenlik güçleri uzaktan da olsa bize bir şeyler gelmemesi için güvenlik tedbirleri de aldılar. Biz kimseye ‘Evet’ verin, ‘ Hayır’ verin diye bir şey anlatmadık. Biz halka sandıktan ‘Evet’ çıkarsa ne getirecek. Hayır çıkarsa ne getirecek. Bunları anlattık. Sonuçta takdir milletimizindir.”  diye konuştu.
 

Abone Ol