Gençliğe Güveniyoruz

Abone Ol

“Atatürk gibi bizde gençlerimize çok güveniyoruz. Bu ülke sizlerin enerjisi ile daha da büyüyecek” dedi.

Afyonkarahisar’da bir dizi programa katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve tüm ilçe teşkilatlarının katılım sağladığı programda gençlerle biraraya geldi. Yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Bakan Eroğlu’nun katıldığı programın açılış konuşmasını AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel yaptı. Çengel; “AK Parti Gençlik kolları olarak her seçim döneminde yoğun bir çaba harcadıklarını ve enerjilerinin üst kademelere güç verdiğini beliterek 16 Nisan akşamına kadar yoğun bir şekilde çalışacaklarının sözünü verdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de gençleri selamlayarak enerjilerinden aldıkları güçle çalışmalarına devam ettiklerini söylediler.

“VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİĞİNİZDE DESTEK GÖRÜRSÜNÜZ”

Gençlerin yoğun tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde nasıl tanıştığını anlatarak başlayan ve bugüne kadar birlikte başardıkları çalışmaları anlatarak devam eden Bakan Eroğlu; “Hizmet etmek için çıktığı yolda bizlerde üzerimize düşen her konuda destek verdik. Beklentilere cevap veren, sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapan ve ekip ruhuyla çalışan bir yaklaşımla bugünlere geldik. İstanbul’un su sorununu, Haliç’in kirliliğini, bataklığa dönen İSKİ’nin yeniden hizmet eden bir kurum haline gelmesini sağladık. Söz verdik ve yerine getirdik. Elde edilen başarılar verilen sözler ve yapılan hizmetlerin karşılığıdır. Millet de yapılanları gördüğü için bize her seçimde destek vererek güvenini hissettirdi” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ MUHTEŞEM OLACAK”

Türkiye’nin hızla büyüdüğünü, bu büyümeden rahatsız olan ülkelerin bir hesap içinde olduğunu ancak Türk milletinin buna müsaade etmediğini belirten Bakan Veysel Eroğlu; “Türkiye’nin yıldızı parlak bahtı açıktır. Bunun farkında olan sizlerin de bildiğiniz ülkeler çeşitli senaryolarla ülkemizin büyümesinin ve gelişmesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Osmanlı’yı içeriden ve dışarıdan yok etmeye çalıştılar.Türklerin, Selçuklu’dan, Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar olan bu süreçte her zaman büyük hedefleri olmuştur. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetettiğinde 21 yaşında bir delikanlıydı. 2071 yılında Türk gençleri Allah’ın izniyle Türkiye’yi dünyada büyük bir küresel güç yapacaktır buna yürekten inanıyorum. Artık önümüzde büyük bir gelecek var Türk milletinin yıldızı parlak geleceği gerçekten çok muhteşem olacak” diye konuştu.

“KRİZLERDEN ARINDIRILMIŞ BİR SİSTEMİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yıldızı parlak olan Türkiye’nin geleceği için en önemli adımın 16 Nisan’da yapılacak olan referandum olduğuna dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Tarihimizdeki dönüm noktası 16 Nisan. Bunu belki herkes fark etmeyebilir her yöneticinin mutlaka tarihi çok iyi bilmesi gerekir şimdi baktığımızda bu 1699’dan bu yana batı batı dediğin kim olduğunu biliyorsunuz hangi devletler olduğunu. Türkiye’yi yok etmek için plan üstüne plan yaptılar, hasta adam dediler büyük planlar yaptılar ve Osmanlı bu planlar neticesinde yıktılar ama Osmanlı’nın küllerinden yeni bir Türkiye Cumuriyeti doğdu. 1950’li yıllara kadar tek partili dönem yaşandı ve sonrasında da çok partili döneme geçildi. Her dönem güçlenmeye çalışan Türkiye kavgalarla ve kaoslarla geriletilmeye çalışıldı. Mevcut parlementer sistem kriz doğuran bir sistem. Cumhuriyet tarihinde sistem hep aynıydı ve kriz üreten bir sistemdi. Artık krizlerden arındırılmış bir sistemi inşa ediyoruz inşallah bunda da muaffak olacağız” dedi.

“CHP GÜVENMESE DE BİZ GENÇLERİMİZE SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ”

Gençlere olan güvenlerini her fırsatta dile getirdiklerini ve seçilme yaşını da 18’e çekerek ne kadar güvendiklerini ortaya koyduklarını ifade eden Bakan Eroğlu; “Atatürk gençliğe olan güvenini ortaya koyarken ve ülkenin geleceği teminatı olan Türk Gençliği’ne vatanı emanet ederken bizler de gençlerin seçilme hakkını 18’e düşürdük. Türk gençliğine inandığımızı, güvendiğimizi ve ülke yönetiminde söz sahibi olabileceklerini bu düzenlemeyle deklare ettik. Gençlere güvenmeyen CHP zihniyeti bunu eleştiriyor. Eleştirmekle de kalmayıp gençlerin başaramayacaklarını iddia ediyorlar. Biz sizlere sonuna kadar güveniyor ve inanıyoruz. Türk gençliğinin aklı, fikri ve enerjisi bu görevleri de başarmaya yeter” ifadelerini kullandı.
 

Abone Ol