Mesajında, emniyet teşkilatının üstlendiği büyük sorumluluğa dikkat çeken Ertaş, polislerin özverili hizmetlerinin toplumun huzur ve güvenliği açısından taşıdığı önemi vurguladı.

“Sorumlulukları büyük, görevleri onurludur”

Başkan Ertaş, mesajında polislerin kamu düzeninin sağlanmasından terörle mücadeleye, asayişin korunmasından vatandaşların güvenliğine kadar geniş bir alanda üstün bir sorumlulukla görev yaptığını belirtti. “Yükleri ağır ama görevleri bir o kadar da onurludur” ifadelerini kullanan Ertaş, polislerin her türlü saygı ve takdiri hak ettiğini dile getirdi.

“Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyoruz”

Ertaş, açıklamasında şehit ve gazileri de anarak, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yılını kutladı. “Bu vatan uğruna şehit düşen tüm polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Görevleri başındaki tüm emniyet mensuplarımıza sağlık, huzur ve başarılar diliyorum. Halkımızın huzuru için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm polislerimizin Polis Haftası’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı aranan şahsı yakaladı Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı aranan şahsı yakaladı

Ertaş’ın mesajı, Türk Polis Teşkilatı’nın geçmişteki kahramanlıklarını ve bugün toplumun güvenliğini sağlamak için verdiği mücadeleyi bir kez daha gündeme taşıdı.