7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Başlıyor
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na 2019 yılında Gastronomi Şehirleri kategorisinde dahil olan Afyonkarahisar, bu yıl 7’ncisini düzenleyeceği Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ile dünyanın dört bir yanından gelecek lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.
19-21 Eylül 2025 tarihlerinde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Zafer Kalkınma Ajansı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm ve Gastronomi Federasyonu’na bağlı dernekler ve ZAFTODER iş birliğiyle düzenlenecek festivalin teması bu yıl: “Tarihle Mayalanan Şehir.”
Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan Davet
Festival hakkında konuşan Belediye Başkanı Burcu Köksal, şu ifadeleri kullandı:
“Afyonkarahisar, tarihiyle yoğrulmuş, gastronomisiyle dünyaya açılmış bir şehir. 2019 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan mutfağımız, bugün artık dünya markası haline gelmiştir. 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, bu markayı daha da güçlendiren bir organizasyondur. Kaymağımız, lokumumuz, sucuğumuz ve haşhaşımızla tarihten bugüne taşıdığımız değerlerimizi dünya mutfaklarıyla aynı sofrada buluşturuyoruz. Herkesi bu büyük sofraya, Afyonkarahisar’ın eşsiz lezzetlerine ve dostluğuna ortak olmaya davet ediyorum.”
Festivalde Neler Olacak?
📍 Yer: Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı
📅 Tarih: 19-21 Eylül 2025
🎟 Giriş: Ücretsiz
-
175 stant, workshoplar, tadım etkinlikleri
-
Paneller, yarışmalar, çocuk etkinlikleri
-
Akşam konserleri ve ünlü sanatçılar
-
50’den fazla ünlü şef, Michelin yıldızlı ustalar ve MasterChef yarışmacıları
Konser Programı
-
19 Eylül: Şahin Kendirci
-
20 Eylül: Soner Sarıkabadayı
-
21 Eylül: Cengiz Kurtoğlu
Afyon’un Yıldız Lezzetleri Sahneye Çıkacak
Festivalde Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünleri başrolde olacak: Kaymak, vişneli ekmek kadayıfı, haşhaş ezmesi, lokum, anasonlu şekerler, sucuk, et ve süt ürünleri, doğal maden suyu.
Guinness Rekoru Denemesi
19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de 1 ton Afyonkarahisar sucuğu, 15 bin yumurta ve 25 m²’lik dev tavayla “Dünyanın En Büyük Sucuklu Yumurtası” pişirilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girilmeye çalışılacak.
Profesyonel Yarışmalar
-
Afyon Culinary Cup – Profesyonel aşçılık yarışmaları
-
Butik Pastacılık Yarışması – Çikolata ve şeker sanatları
-
Kadınana Yöresel Yemek Yarışması – Geleneksel tarifler sahnede
-
Beef Afyon Grill – Et severler için gurme deneyim